Jegyek

Marquez: „Nem játszunk semmiféle játékot!”

MotoGP
Marquez: „Nem játszunk semmiféle játékot!”
2017.02.16. 14:59
Szerdán a leggyorsabb volt, csütörtökön pedig elképesztő mennyiségű kört teljesített, mégsem teljesen elégedett még a motorral az uralkodó világbajnok. A yamahások szerint csak próbálják rosszabb fényben feltüntetni magukat, ám a hondás szerint ez nem igaz.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

Marc Marquez eddig mindösszesen egyetlen tesztnapot zárt az élen – szerdán, Phillip Islanden volt ő a leggyorsabb –, ám a legtöbb szakértő és a versenyzők szerint ennél sokkal több van a címvédőben és a motorjában. Ma „csak” második lett Maverick Vinales mögött, ám a repsolos egészen elképesztő mennyiségű kört, szám szerint 107-et teljesített, ráadásul többször is fél versenyszimulációt futott, amelyek során sorozatban szállította az 1:29-es köröket. Éppen ezért a fő kihívóknak számító yamahások őt tartják az elsőszámú favoritnak a szezon előtt, hiába akarják Valentino Rossi szerint negatívabban beállítani saját teljesítményüket.
 
A „Doktor” minapi nyilatkozatára így reagált ma Marquez: „Nem játszunk semmiféle játékot. Ha készen állnék, nem teljesítettem volna 107 kört. Sajog a kezem!” – idézi a hondás pilótát a Motorsport.com szaklap. „Nagyon kiegyensúlyozottak vagyunk, ez igaz. De ma Maverick gyorsabb volt nálunk. Nagyon kiegyensúlyozott és elég gyors vagyok, de még mindig van, amit nem teljesen értek. Elég jól érzem magam a motoron, de aztán amikor áthaladok a célvonalon, meglátom a köridőket. Nem rosszak, de még hiányzik valami. Ha úgy érezném, hogy már a határon vagyok, akkor azt is mondanám. De Maverick volt ma a leggyorsabb, és nem is csak egy kör erejéig. A tempója is kiváló volt.”
Érdekesség, hogy a Repsol Honda csapatát komoly betegséghullám sújtja az ausztrál teszten. Egyfelől ma Dani Pedrosa lázzal kelt és torokfertőzés miatt csak a nap végén tudott pár kört megtenni – elmondása szerint a gyomrát sem érezte tökéletesnek –, másrészt Marquez ezen a héten kénytelen nélkülözni főmérnökét, Santi Hernandezt, aki ugyancsak betegség miatt maradt távol Phillip Islandtől. Az ő hiányáról így beszélt a regnáló világbajnok: „Amikor itt vannak veled az emberek, az olyan természetesnek tűnik. Viszont amikor nincs ott, akkor érzed azt, hogy bizony mennyire fontosak. A jó hír, hogy remek kis csapatunk van. Santi otthon van, de folyamatosan kapcsolatban vagyunk vele. Nem alhat túl sokat éjszakánként!”
 
Persze a második tesztnap végén Marquez nem kerülhette ki a Rossi születésnapjával kapcsolatos kérdéseket – a spanyol, aki pedig történetésének holnap tölti be 24. életévét, így felelt, amikor arról faggatták, milyen emlékei vannak a ma 38 éves olaszról, akivel 2015 végén botrányos körülmények között összerúgták a port: „Természetesen boldog születésnapot kívánok Valentinónak. Nem rossz: 38 éves lett, ma mégis csak két tizeddel volt lassabb hozzám képest! Valentino még mindig a legjobb helyekért van versenyben. Ez hihetetlen. Az idei bajnokságnak is ő az egyik esélyese. Rengeteg közös emlékünk van, nem igaz? Jók és rosszak egyaránt…” – fogalmazott Marquez.

Fotók: Repsol Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: