Jegyek

Marquez: „Nem hiszem, hogy idén kilenc győztesünk lesz”

MotoGP
Marquez: „Nem hiszem, hogy idén kilenc győztesünk lesz”
2017.03.15. 15:11
A felkészülés ugyan jobban sikerült, mint egy évvel korábban, de lehet, hogy ez sem lesz elég a végső sikerhez. Marc Marquez nagy csatát vár a 2017-es szezontól, a címvédő szeretné továbbra is minden szituációból kihozni a maximumot.
 
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus első hétvégéjén megrendezésre kerülő Cseh Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megvásárolhatod a belépőjegyedet a jegyshopunkon keresztül a MotoGP brnói futamára! (x)

A Repsol Honda címvédője, Marc Marquez elmondta, hogy lényegesen jobb helyzetből várják az idei szezont, mint a 2016-ost, de ez nem jelenti azt, hogy az egész évad jobban alakul majd. Mind a fizikai, mind a mentális felkészülés jól sikerült a spanyol számára, aki szerint bár technikailag mindig van hová fejlődni, optimális helyzetben vannak ahhoz, hogy már az első versenytől kezdve a dobogóért harcolhassanak. „A motor sokat és sokféleképp változott az első valenciai körözés óta” – mondta el Marquez a motogp.com-nak.
 
„Nagyon sokat dolgoztunk az elektronikán, rengeteg dolgot kellett átalakítanunk. Kemény erőfeszítéseket tettünk azért is, hogy minden pályára erős alappal érkezzünk, mert a versenyhétvégéken nem lesz sok időnk a fejlesztésre.” A világbajnok szerint nehéz dolguk lesz Katarban, ez a pálya ugyanis nem kedvez a Hondának, így nem vehető biztosra, hogy harcban lesznek a győzelemért.

„Ezzel együtt nem írjuk le az esélyeinket, a motivációnkon biztosan nem fog múlni.” Marquez nem hiszi, hogy megismétlődhet a tavalyi egyedülálló tendencia, amikor is kilenc különböző győztes született egy évadon belül, habár többeknek van esélye futamot nyerni.
„Négyen, öten ott lehetnek az élen, sok fog múlni az időjáráson is. Tavaly a sok eső is hozzájárult ahhoz, hogy kilenc győztesünk legyen. Idén egyelőre sokkal kiegyensúlyozottabbnak tűnik minden, az elektronika, a gumik stb. Szerintem többé-kevésbé ugyanazok lesznek a fő esélyesek: Rossi, Vinales és Pedrosa, aki nagyon kiegyensúlyozott tesztidőszakot teljesített. Meglátjuk, hogy Lorenzónak milyen esélyei lesznek, nagy kérdés, hogy tud-e majd harcolni a dobogóért minden vasárnap. Ha ez sikerül neki, akkor ő is harcban lehet a világbajnoki címért.”
 
Marquez az ötödik szezonját kezdi a királykategóriában, a nem kevés tapasztalattal és sikerrel a háta mögött szinte már veteránnak számít. „Minden nagyon gyorsan történik, nem hiszem, hogy veterán lennék, Valentino például sokkal nagyobb rutinnal rendelkezik nálam. Egy újabb év van a hátam mögött és szeretném jól használni a tapasztalataimat.”

„Minden év más, új szituációkban találod magad, amelyekhez a lehető legjobban kell alkalmazkodnod. Ha úgy adódik, bele fogok adni száz százalékot. Az egyik legfontosabb lecke, amit 2015-ben tanultam meg és 2016-ban hasznosítottam, az a következetesség. Ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnéd, akkor is ki kell hoznod a helyzetből a legtöbbet, máskor pedig muszáj kockázatot vállalnod.”

 
Fotó: Repsol Honda
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: