MotoGP

Marquez: „Nem ez a legegyszerűbb pálya számunkra”

Nem számít könnyű hétvégére Katarban a világbajnoki címvédő, aki repsolos csapattársával, Dani Pedrosával együtt úgy véli, idén különösen kiélezett lehet a dobogós helyekért zajló csata.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

Ha az egész téli felkészülési időszakot nézzük, alighanem a Honda tűnt a legmeggyőzőbbnek a királykategória hat gyártója közül, Katarban viszont valamelyest gyengébben teljesítettek, mint Malajziában és Thaiföldön. A korábbi évek eredményeit figyelembe véve ez nem is meglepő: a Repsol legutóbb 2014-ben tudott diadalmaskodni a szezonnyitón Marc Marquez révén. A hatszoros világbajnok is tudja, hogy nem számíthat könnyű hétvégére a sivatagi pályán – már csak azért sem, mert az eddig látottak alapján még a tavalyinál is kiélezettebb lehet a küzdelem az élmezőnyben:
„Mivel nemrég itt teszteltünk, több versenyzőről is tudjuk, hogy már most gyorsak, két-három tizeden belül vannak, szóval izgalmas verseny várhat ránk, bármi megtörténhet vasárnap” – nyilatkozta Marquez csapata előzetes sajtóközleményében. „Mi is remekül dolgoztunk a téli tesztek során, így már alig várjuk, hogy elkezdődjön a szezon. A katari forduló egyedi a többi helyszínhez képest, és tisztában vagyunk vele, hogy nem a legegyszerűbb pálya számunkra. A teszt során arra koncentráltunk, hogy a lehető legközelebb kerüljünk a használt gumis tempót illetően az ellenfeleinkhez, és úgy érzem, jelenleg nem is vagyunk túl messze. Hosszú szezon vár ránk, mi pedig tovább dolgozunk a motor beállításain, hogy minden helyzetből a lehető legtöbbet hozzuk ki a versenynapokon.”
A címvédő csapattársa, Dani Pedrosa is erős teszteket tudhat a háta mögött, Buriramban például ő bizonyult a leggyorsabbnak. A Repsolnál és a MotoGP-ben is 13. idényére készülő spanyol így fogalmazott a hétvégi megmérettetés előtt: „Intenzív előszezoni munkával a hátunk mögött érkezünk meg Katarba. Úgy tűnik, nagyon kiélezett idényünk lehet, amely során sokan esélyesek lesznek a dobogóra. Sok motoros versenyképes, ahogy a gyártók is. Éppen ezért minden eddiginél jobban a saját garázsunkra kell koncentrálnunk, hogy a lehető legjobban teljesítsünk az első futamon. Úgy érzem, a csapattal együtt készen állunk az idei kihívásokra. Már nagyon várom, hogy motorra ülhessek pénteken.”

Fotó: Repsol Media


Hozzászólások