MotoGP

„Marquez megszegte az íratlan szabályt” – versenyzői vélemények a közösségi oldalakról

Természetesen nem csak az érintetteket mozgatta meg a Valentino Rossi és Marc Marquez közötti malajziai affér: több korábbi vagy jelenlegi versenyző is elmondta a véleményét az esetről az internet által nyújtott különböző fórumokon keresztül – a motorsport.com szakoldal gyűjtése nyomán ezekből szemezgettünk most.
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron!

Az talán nem meglepő, hogy Rossi korábbi nagy ellenfele, Casey Stoner a spanyol oldalára állt, ugyanakkor akadt néhány olyan motoros is, aki viszont épp a hondás versenyzését találta kifogásolhatónak, gyakran nyomdafestéket nem tűrő szavakkal nyomatékosítva véleményét – így tett például a brit Superbike bajnokság idei győztese, Josh Brookes is. Következzen tehát néhány bejegyzés az egyes versenyzők hivatalos twitter-oldalairól:
 
Casey Stoner: „Ha bárki más azt tette volna, amit Valentino, azonnal kizárták volna, ez nem kérdés. Óriási a különbség a meggondolatlan versenyzés és aközött, hogy valakit szándékosan kiütsz a versenyből.”
 
Max Biaggi: „Okos és higgadt versenyzés Lorenzótól, nagyszerű siker Pedrosának! A többiről inkább ne is beszéljünk…”
 
Carl Fogarty: „Úgy vélem, ha bárki más lett volna az elkövető, kizárták volna a versenyből, az biztos…”
 
James Ellison: „Ha Marc Marquezzel szórakozol, megégeted magad! Remélem, Valentino keresztül tud vágni a mezőnyön Valenciában és harcban lesz a címért.”

Josh Brookes: „Marquez úgy motorozott, mint egy f*sz, amikor blokkolta Valentinót. Rossi többször is figyelmeztette, de Marc nem törődött vele. Rossi versenyét már akkor tönkretették, amikor Marquezzel akadt dolga, a pontokat meg kellene tartani. Nem a versenyirányításnak kellene eldönteni a világbajnok személyét. Rossi már a hétvége előtt megmondta, mit csinál Marc, ez a verseny pedig igazolta őt. Igazából az a kérdés, hogy Valentino miért viselkedett ilyen sokáig úriemberként: sokkal hamarabb el kellett volna takarítania…”
 
Michael Laverty: „Marquez megszegte az íratlan szabályt: mindig tiszteld a világbajnoki címért harcolókat, ha te nem vagy köztük! Valentinót felbőszítették, és kissé lehűtötte őt…”
 
Colin Edwards: „Az én véleményem, hogy Marquez a büszkeségéért harcol, nem a bajnokságért. Valentino megelégelte Marc kemény versenyzését…”
 
Ben Spies: „Érdekes lesz. Marc ezt kiharcolta magának a teljes verseny során, Valentino pedig szándékosan rakta ki őt, szóval mindketten hibásak. Ha az emberek nem értik, hogy Marquez gyorsabb volt Phillip Islanden és Sepangban Valentinónál, akkor őrültek! Vajon Biaggi vagy Gibernau is a mezőny végéről indulna Valenciában, ha fordított lenne a szereposztás? És igen, az a véleményem, hogy Marquezt is büntetni kellett volna ma.”

Fotók: motogp.com


Hozzászólások