MotoGP Motegi
F1 Austin
Superbike Losail
Moto3

Marquez megnevezte az idei Moto3-as vb-cím favoritját

A MotoGP címvédője szerint a tavaly a pole-pozíciókat halmozó, viszont mindössze egyetlen győzelmet szerző honfitársa lesz 2018-ban a legnagyobb esélyes a legkisebb géposztályban.
Már a YouTube-on is meghallgathatók a P1race szerkesztőségének podcastjei: iratkozz fel YouTube-csatornánkra, és nem maradsz le a legfrissebb epizódokról, amelyben rendre a hét legérdekesebb és legaktuálisabb témáit boncolgatjuk!

2017-ben Joan Mir ritkán látható fölénnyel húzta be a világbajnoki címét a Moto3-ban, idén azonban már sem ő, sem a másodikként végző Romano Fenati nem lesz ott a mezőnyben, hiszen mindketten fellépnek a Moto2-be. Így a mögöttük következő Aron Canet vagy Jorge Martin lehet a fő esélyes – a MotoGP regnáló világbajnoka, Marc Marquez az időmérők felén pole-t szerző, futamot azonban csak az idényzárón nyerő spanyolra voksolna:
 
„Martin nagyon gyors, s mivel idén már több tapasztalata lesz, ő lesz az egyik, ha nem a fő favorit a címre szerintem” – nyilatkozta Marquez, akit a Motorsport.com szakoldal idéz. „Rendkívül gyors egyetlen körön. Emlékszem, annak idején a 125 köbcentisek között én is nagyon jó voltam ebben, viszont a versenyeken, különösen a Moto3-ban okosnak kell lenned, hogy átláss mindent, sokat kell gondolkodni a motoron, ehhez pedig szükség van tapasztalatra. A Moto3-ban nem mindig a leggyorsabb versenyző nyer. Természetesen tavaly Mir volt a leggyorsabb és egyúttal a legokosabb is.”
 
Maga Martin is úgy véli, hogy esélyes lehet az összetett elsőségre, de ő is tudja, hogy ehhez hasonló teljesítményre lesz szüksége a futamokon is, mint amit az utolsó hétvégén láthattunk tőle tavaly: „Mostantól minden versenyhez ugyanúgy kell hozzáállnunk, ahogy tettük azt Valenciában. Ha mostantól ugyanígy dolgozunk, versenyképesek leszünk és a címért harcolhatunk. A célunk ugyanaz, de előző évben talán túl magasak voltak az elvárásaink.”
 
Persze az összetettben bronzérmet szerző Canet szeretné megakadályozni honfitársa céljait: a fiatal spanyol szerint az elmúlt időszak egyik legizgalmasabb Moto3-as idénye állhat előttünk. „Megvan mindenünk, ami ahhoz kell, hogy minden nagydíjon az élmezőnyben legyünk, de meg kell várnunk, mi történik a szezon során. A fő ellenfelek közé fog tartozni Fabio di Giannantonio, Jorge Martin, Marcos Ramirez, Nicolo Bulega és Andrea Migno” – vélekedett Canet. „Úgy vélem, az egyik legnehezebb és legérdekesebb Moto3-as világbajnoki szezon vár ránk. Ahhoz, hogy tiéd legyen a cím, meg kell találni az egyensúlyt kiegyensúlyozottság és a hit terén, és muszáj két lábbal állni a földön. Ha mindez sikerül, megnyerhetjük a bajnokságot.”
 
Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások