MotoGP

Marquez megkezdte a tárgyalásokat a Hondával

A csapatváltás lehetősége egyelőre szóba sem kerül a címvédő Marc Marquez esetében, a spanyol elsődleges célja szerződésének meghosszabbítása a Repsol Hondával. Marquez beszélt arról is, hogy az új motor mely részét kell még fejleszteni.
Kövess minket a közösségi médiában is: Facebook-oldalunkon és Twitter-csatornánkon a legfontosabb és legfrissebb híreket, Instagram-oldalunkon a legjobb képeket, a YouTube-csatornánkon pedig szerkesztőségünk podcastjeit találhatod meg!

Sok más MotoGP-versenyzőhöz hasonlóan Marc Marquez szerződése is lejár a 2018-as idény végén, de a címvédő elárulta, hogy már megkezdte a hosszabbítási tárgyalásokat a Hondával. Más gyártók érdeklődése ellenére Marquez továbbra is a jelenlegi alakulatánál képzeli el a jövőjét, a Honda elmúlt években tapasztalt versenyképességét látva ez nem is csoda.

„Úgy látszik, minden évben egyre hamarabb érkeznek a hosszabbítások. Megkezdtük a tárgyalásokat a Hondával, de senki sem siettet. Eddig a tesztek voltak a legfontosabbak, hogy kényelmesen érezzem magam a motoron. Elégedetten tapasztaltam, hogy a csapat figyelembe vette a kéréseimet a fejlesztésekkel kapcsolatban” – idézi Marquezt a Motorsport.com szakoldal.

„Akkor váltasz csapatot, ha külső motivációra van szükséged, ha jobban akarod érezni magad, vagy jobb eredményekre hajtasz. Személy szerint nekem semmi gondom a motivációmmal és az eredmények is jönnek, szóval semmi értelme a váltásnak. Még csak a Hondával beszéltem, számomra ők a prioritás minden szempontból, a testem és a szívem is ezt mondja.”

Marquez ugyan csak a hetedik helyen végzett a sepangi teszten, mégis elégedett a Honda 2018-as modelljével. „Az elmúlt néhány év téli tesztjét figyelembe véve, ez a legjobb motorom. 2016-ban amikor megérkeztünk, gondjaink voltak az egyenesekben, de most az első pillanattól fogva rendben ment minden. Jól alakulnak a dolgaink, most már koncentrálhatunk a finomításokra is, mert az erőforrás még mindig túl agresszív.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások