Jegyek

Marquez majdnem megelégedett a második hellyel, de aztán…

MotoGP
Marquez majdnem megelégedett a második hellyel, de aztán…
2017.09.10. 18:04
A San Marinó-i Nagydíj győztese elismerte: egy ponton megfordult a fejében, hogy beérje a második hellyel az esős futamon, de aztán úgy érezte, hogy sokba kerülhet még az így veszni hagyott öt pont a végelszámolásnál.
 
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el. (x)

Marc Marquez a misanói verseny nagy részét Danilo Petrucci mögött motorozva töltötte a második pozícióban. A spanyol aztán a fináléban teljesen megérkezett az első győzelmére készülő olaszra, a fináléban pedig el is ment mellette a célegyenes végén. A Repsol Honda regnáló világbajnoka a leintés után elárulta: egy ponton megfordult a fejében, hogy beérje az ezüstéremmel, hiszen összetettbeli riválisai mögötte tartózkodtak, de aztán érezte, hogy elérhető a győzelem.
 
„Elképesztő verseny volt, el sem tudjátok képzelni, mekkora volt a nyomás és mennyire nehéz volt az egész futam alatt koncentráltnak maradni” – idézi Marquezt a Crash.net szakoldal. „A verseny során kicsit változott a helyzet, mert az elején jobban szenvedtem. A futam második felében aztán már rendben volt minden, s különösen a vége felé éreztem jól magam. Egy ponton elkezdtem gondolni a bajnokságra is, és azt mondtam magamnak, hogy talán a második hely is elég, de aztán éreztem, hogy van még bennem tartalék – és sosem tudhatjuk, hogy az az öt pont hiányozni fog-e Valenciában vagy sem.”
A világbajnokságot most pontegyenlőséggel vezető címvédő így folytatta: „A verseny során csak megpróbáltam követni Danilót és a többieket a délelőtti bukásom miatt: hasznos esés volt az, anélkül lehet, hogy most baleseteztem volna. Az egy figyelmeztetés volt számomra: csak akkor próbáltam nyomni, amikor igazán jól éreztem magam a motoron. Az utolsó körre nagyon jól felkészültem: már az utolsó három körben lehetőségem lett volna előzni, de úgy voltam vele, hogy nem akarok Danilóval csatázni itt Misanóban. Éppen ezért a végén előztem meg, aztán száz százalékot beleadtam: inkább egy körig rizikóztam, mintsem hogy a kanyarokban kellett volna kockázatot vállalnom.”
 
Arra a kérdésre, hogy aggódott-e amiatt, hogy egy esetleges bukás esetén rengeteg kritikát fog kapni, így válaszolt Marquez: „Ma egyáltalán nem éreztem magabiztosnak magam: elképesztően csúszós volt az aszfalt, ezért könnyű volt hibázni, láthattuk a Moto3-asok és a Moto2-esek versenyén is, emellett én is elestem a bemelegítő edzésen. De aztán rájöttem, hogy Valenciában még hiányozhat az az öt pont, szóval megpróbáltam. Nagy kockázat volt, és persze ha elestem volna, megint jöhettek volna azzal az emberek, hogy sosem változom meg és ilyesmi, de ilyen a stílusom, és ez a stílus most plusz öt pontot eredményezett nekem a bajnokságban. Továbbra is keményen fogom húzni a gázt, de igyekszem nem túl sokat kockáztatni.”

Fotók: Repsol Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: