MotoGP

Marquez: „Féltem Zarcótól, ezért hibáztam” (videó!)

Bár alapvetően simán szerezte meg hatodik vb-címét a repsolos, volt egy pont néhány körrel a vége előtt, amikor majdnem elesett a spanyol Valenciában – a leintés után ezt a momentumot elevenítette fel.
Már a YouTube-on is meghallgathatók a P1race szerkesztőségének podcastjei: iratkozz fel YouTube-csatornánkra, és nem maradsz le a legfrissebb epizódokról, amelyben rendre a hét legérdekesebb és legaktuálisabb témáit boncolgatjuk!

Marc Marquez a pole-ból indulhatott a valenciai évadzárón, de csak néhány körig vezetett, ugyanis Johann Zarco átvette tőle a vezetést. A spanyol sokáig a francia mögött haladt, hét körrel a vége előtt azonban visszatámadta a franciát, utána viszont elmérte az 1-es kanyar féktávját: a hondás kis híján elesett, a tőle megszokott hatalmas mentést bemutatva, a sóderágyon keresztül vágva tért vissza a versenybe.
 
A Ducatik ezt követő kiesése miatt Marquez végül harmadik lett, s ezzel simán megszerezte negyedik királykategóriás, összességében pedig hatodik világbajnoki címét, a leintést követően azonban elsősorban az újabb elképesztő akrobata-mutatványról kérdezték a helyszínről tudósító BT Sport riporterei:
„Zarco mögött haladtam, és sokkal gyorsabb tudtam lenni nála. De azt mondtam magamnak: ’oké, maradjunk nyugodtak’. Amikor megelőztem Zarcót, próbáltam nyomni, mert éreztem, hogy jobb a tempóm és mert kicsit féltem, hogy Zarco bejön mellém és esetleg összeérünk. Ezért úgy döntöttem, hogy megnyomom azt a kört, de végül túlságosan is kemény voltam.”
 
Marquez elismerte: a verseny során nehezen tudta megőrizni a higgadtságát, annyira erősnek érezte magát és a motorját. „A futam során végig próbáltam nyugodt maradni, kontrollálni a helyzetet. De aztán úgy voltam vele, hogy itt az ideje nyomni, mert igazán jól éreztem magam a motoron. Aztán az 1-es kanyar féktávján igazából elvesztettem a koncentrációmat, túl későn fékeztem, de ez van… Marquez-stílusban nyomtam a végéig!” – nevetett a még mindig csak 24 éves spanyol.
 
Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások