MotoGP

Marquez elismerő szavakkal méltatta Doviziosót

Hihetetlen ellenfél és elképesztő ember, akitől sokat tanult – így jellemezte az immár hatszoros világbajnok spanyol ducatis riválisát a szezonzáró Valenciai Nagydíjat követően.
Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva.

Az, hogy Marc Marquez esélyes volt a címre, s végül meg is szerezte hatodik világbajnoki győzelmét, nem érhette váratlanul a MotoGP szakértőit és rajongóit. Arra azonban aligha számítottak sokan a 2017-es idény kezdete előtt, hogy Andrea Dovizioso lesz a legkomolyabb kihívója: a korábban kilenc év alatt csupán két diadalig jutó olasz viszont parádés teljesítményt nyújtott a Ducatival, amellyel egészen a valenciai idényzáróig harcban volt az összetett elsőségért. Végül Dovizioso bukott, Marquez azonban így is elismerően beszélt ellenfeléről:
 
„Már korábban is elmondtam, hogy sajnálom, hogy nem ért célba ma, mert hihetetlen ellenfél volt és egy elképesztő ember, akivel kiváló a kapcsolatom. Láttam a kivetítőn, hogy a ducatisok átmentek a főnökömhöz gratulálni, ezért óriási tisztelet jár nekik, szép gesztus. Nagyon sokat tanultam Andreától, különösen mentális téren: azt, ahogy hozzááll a versenyekhez és a hétvégékhez, és megmutatta, hogyan kell alaposan megérteni a dolgokat és elfelejteni más futamokat. Nem mindenki képes erre, de ő ebben az egyik, ha nem a legjobb.”
 
Marquez egyúttal már előre is tekintett a kedden ugyanitt, Valenciában kezdődő tesztidőszakra és a 2018-as évadra: „Jövőre új év következik: január 1-jéig én vagyok a világbajnok, de utána csak egy leszek a versenyzők közül. Remélem, újfent a vb-címért harcolhatunk majd, ezért keményen fogunk dolgozni a holtszezonban. Ahogy idén is láthattuk, sok versenyzőre figyelnünk kell, például Johann Zarco is nagyon gyors lesz, ahogy Dovi és a többi Ducati is, és persze meglátjuk, milyen szinten lesznek a Yamahák. Most kiélvezzük a pillanatot, de kedden már kezdődik az új szezon” – idézi a repsolost a Crash.net.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások