MotoGP

Marquez: „Biztosan nehezebben fogok ma elaludni!”

Karrierje 73. rajtelsőségét szerezte a hatodik vb-címére törő spanyol versenyző, aki igyekszik ugyanúgy kezelni a holnapi futamot, mint az összes többit – de azt ő is tudja, hogy veszélyes ellenfelek sorakoznak mellette.
Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva.

Marc Marquez zsebelte be a pole-pozíciót a MotoGP Valenciai Nagydíjon, amely kulcsfontosságú számára az Andrea Dovizioso elleni világbajnoki küzdelemben – különösen úgy, hogy a ducatis csak a kilencedik helyre kvalifikált. A repsolos versenyző pályafutása során 73. alkalommal szerzett rajtelsőséget (a MotoGP-ben ez volt a 45. pole-ja), ez pedig különös jelentőséggel bír a spanyol számára – erről és a vasárnapi esélyekről így beszélt az időmérő utáni sajtótájékoztatón:

„Nagyon örülök a rajtelsőségnek, különleges ez a hétvége, hiszen ez a 73. pole-om, ami az öcsém, Alex rajtszáma, aki szintén itt van a sajtótájékoztatón (mivel a Moto2-ben pedig ő volt a leggyorsabb – a szerk.). Mindennel nagyon elégedett vagyok, főleg a ritmusommal. Volt egy kisebb bukásom az időmérő végén, amikor megpróbáltam tovább javítani, de már előtt elég jó időt futottam. Meglátjuk, mi lesz holnap: az időjárás jónak ígérkezik, ami fontos. A tempónk rendben van, a lényeg, hogy megfelelően válasszunk hátsó gumit. Alkalmazkodnunk kell majd a vasárnapi körülményekhez, de jelenleg jól érzem magam a motoron.”
Marquez elismerte: aligha fog olyan nyugodtan aludni éjszaka, mint általában. „Emberek vagyunk, nehezebben fogunk tudni elaludni, egy óráig biztos csak forgolódni fogok, de ez normális. Akkor idegesebb lennék, ha Dovi indulna a pole-ból, én pedig a nyolcadik-tizedik hely környékéről” – vélekedett a hondás, akit a Crash.net szakoldal idéz. „Az volt a fő célunk mára, hogy az első sorban legyünk, és ez sikerült is, de a holnapi lesz az év legfontosabb napja: ugyanolyan mentalitással kell hozzáállnunk, mint eddig” – fogalmazott a címvédő, hozzátéve, hogy a hétvégi két bukása (összességében egyébként már 27 esésnél jár idén!) szokás szerint annak volt köszönhető, hogy szereti inkább az edzéseken kitapogatni a határokat.

A negyedik királykategóriás, összességében pedig már a hatodik vb-győzelmére hajtó spanyol tisztában van vele, hogy Johann Zarco és Andrea Iannone személyében két igen agresszív társa állhat fel mellé az első rajtsorba: „Ha azt látjuk, hogy Marquez, Zarco és Iannone az első sor, az igencsak veszélyes: az első kanyarban biztosan történni fog valami!” – nevetett Marquez a sajtótájékoztatón. „A szokásos módon kell kezelnem a holnapi versenyt is, de tudom, hogy Zarco nagyon gyors és mindig nagyon megy az elején, szereti ő diktálni a tempót, amivel nincs is gondom. Iannone szintén nagy harcos, de igyekszem a legjobbamat nyújtani, a legfontosabb pedig az, hogy célba érjek a versenyen.”

Fotók: Repsol Media


Hozzászólások