MotoGP

Marquez: „Az elsődleges cél, hogy Dovi előtt végezzünk”

Főként legközelebbi vb-kihívójára fog figyelni a vasárnapi futamon a pole-ból induló repsolos, aki ugyan a győzelmet célozza meg, de nem akar ostobaságot csinálni annak érdekében.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Marc Marquez sorozatban negyedik hétvégén szerezte meg a rajtelsőséget, ráadásul a Brit Nagydíjon királykategóriás karrierje 60. pole-pozícióját húzta be – mindezt úgy, hogy ez a 120. versenyhétvégéje a MotoGP-ben, azaz minden második nagydíjon megnyerte az időmérőt. A repsolos szerint azonban nem ez a legfontosabb, hanem az, hogy a 2018-as szezonnal ellentétben most versenyképesek Silverstone-ban, amely részben az új, jóval simább és kevésbé huplis aszfaltnak is betudható:

„Örülök a pole-pozíciónak, mert hogy őszinte legyek, csütörtökön voltak kétségeim a pályával kapcsolatban, mivel tavaly sokat küszködtünk itt. De amint kimentem az első körömre az FP1-en, tudtam, hogy idén ott leszünk az elejében” – idézi Marquezt a Crash.net szakoldal. „Idén az új aszfalt révén sokkal jobban tudunk dolgozni a motorral. Igyekeztünk egész hétvégén a legjobban felkészülni, az időmérőn viszont mindent bele kell adni.”
„Első próbálkozásra is elég jó kört sikerült futnom. Jól taktikáztunk azzal, hogy találjunk egy forgalommentes üres helyet a pályán, de aztán a második etapomon mindenki ott volt a bokszutca végén. Aztán felnéztem a kivetítőre, és láttam, hogy a bolyban lévők közül mindenki mögöttem van a tabellán. Eszemben sem volt így nyomni neki, ezért csak vártam, vártam és vártam. Végül csak az utolsó körömet nyomtam meg, jó időt is futottam, de a legfontosabb dolgok holnap következnek.”


Ami a vasárnapi esélyeket illeti, Marquez így nyilatkozott róluk és a célokról: „Ha megnézzük a papírokat és a hétvége eddigi alakulását, a yamahások nagyon jól motoroznak. Kiegyensúlyozottak, különösen Valentino, Fabio és Maverick. Emellett Rins sem volt rossz a negyedik edzésen. Dovizioso viszont az a srác, aki lépésről lépésre halad, és szerintem holnap ő is odaérhet. Meglátjuk. A célunk, hogy a győzelemért harcoljunk, de ne csináljunk semmi őrültséget. Igyekszünk a legjobban a határokon belül harcolni és célba érni. Az elsődleges cél, hogy Dovi előtt fussunk be” – utalt az őt 58 pontos távolságból követő, a mostani időmérőn viszont csak hetedik helyen záró ducatis kihívójára a spanyol.

Fotó: Repsol Media


Hozzászólások