MotoGP

Marquez anyukája megkérte Zarcót, hogy legyen óvatos a fiával

Ezt a mókás momentumot a francia versenyző elevenítette fel, aki nem csalódott amiatt, hogy a valenciai idényzárón sem sikerült megszereznie első királykategóriás győzelmét.
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el.

Marc Marquez és Johann Zarco indulhatott az első két pozícióval a szezonzáró Valenciai Nagydíjon, így a világbajnoki éllovas spanyol nem lehetett nyugodt, hiszen a francia azzal hívta fel magára a figyelmet újoncévében, hogy igen agresszív előzéseket mutat be. A leintést követően a Tech3 Yamaha versenyzője felelevenített egy érdekes és vicces jelenetet még az időmérő estéjéről: „Az anyukája azt mondta nekem szombaton, hogy ’kérlek, Zarco, légy óvatos’. Éppen tértem volna haza a robogómmal, amikor elhaladt mellettem. Válaszoltam neki, hogy figyelni fogok rá, nem kell aggódnia, de végül Marc még jobban hallgatott az anyukájára” – nevetett Zarco, akit a Motorsport.com szakoldal idéz.

A sokáig vezető kétszeres Moto2-es világbajnok aztán persze részletesebben is kielemezte a valenciai viadalt: „Elégedettnek kell lennem: rossz értelmezése lenne a versenynek, ha csalódott lennék amiatt, hogy elbuktam a győzelmet” – olvasható Zarco nyilatkozata a Crash.net hírportálon. „Megvannak a szükséges alkotóelemek bennem ahhoz, hogy higgyek a győzelemben, és ez majdnem sikerült is. A rajtom rosszul sikerült, ahogy a hétvége során folyamatosan: kipróbáltunk pár dolgot a csapattal, de egyszerűen nem volt elég erő az elinduláskor.
„Utána viszont jól éreztem magam, gyorsan az élre törtem. Éreztem, hogy Marquez az irányítása alatt tart mindent és sokkal gyorsabb lehetne, és nem is tudtam ellógni tőle. Tudtam, hogy ott van a nyomomban, aztán amikor megelőzött, nem akartam hagyni elmenni, ezért ismét bementem mellé, ő pedig hagyott. Nem akart az élen maradni, neki más feladata volt vasárnap. Elég jól éreztem magam a motoron, bár volt néhány meleg pillanatom, ami persze semmi az övéhez képest! Amikor ismét megelőzött és el akart lógni, majdnem elesett.”


Marquez megingása és a sóderágyban tett kiruccanása után Zarco előtt ismét felcsillant annak lehetősége, hogy megszerezze első futamgyőzelmét a MotoGP-ben, a fináléban azonban utolérte Dani Pedrosát, a repsolos pedig végül el is csente előle az elsőséget. „Amikor Dani megelőzött az utolsó kör első kanyarjában, nagyon jól csinálta a manővert, mert talán még visszatámadhattam volna, mert erősebb voltam a féktávokon, de ott sikerült kissé leszakítania. Amikor megpróbáltam ismét elkapni, volt egy forró pillanatom a motor elejével, de még akkor is úgy éreztem, hogy esetleg az utolsó kanyarban támadhatok. Végül második lettem, de szerintem a legjobb, hogy a végéig úgy érezhettem, hogy nyerhetek, s ez erre az idényre elég is volt” – zárta gondolatait a legjobb újoncként az összetett hatodik helyén végző Zarco.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások