Moto2

Marini körrekordon belüli idővel húzta be a második napot

Már szombaton nem hivatalos pályacsúcsot állított fel az új Triumph-blokkal a Moto2-es mezőny legjobbja, a Sky Racing VR46 olasz motorosa, megelőzve Sam Lowest és Alex Marquezt.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A jerezi teszt második napján sem tudtak teljes értékű munkát végezni a Moto2-esek, ám ezúttal nem reggel volt nedves az aszfalt, hanem nap közben érkezett meg az égi áldás. A résztvevők listáján amúgy volt egy változás: a pénteken felkarcsontját és jobb lábát törő Jorge Martin helyét Iker Lecuona vette át a Red Bull KTM Ajo színeiben – mivel a saját csapata, Swiss Innovative Investors amúgy is kihagyta a kollektív gyakorlást, így legalább a spanyol értékes kilométereket gyűjtött a motorról.
 
Ez mindössze a második hivatalos nap a 765 köbcentis Triumph-blokkokkal, de az élmenők máris alámentek a Honda-érában felállított körrekordnak: Luca Marini 1:41,524-es ideje bő három és fél tizeddel jobb Lorenzo Baldassarri 1:41,890-es eredményénél. Utóbbinál egyébként a második helyen végző Sam Lowes is jobbat ért el, de a Sky Racing VR46 és a Gresini versenyzői mellett a Marc VDS-t erősítő Alex Marquez és a SAG Teamnél szereplő Remy Gardner sem sokkal maradt el ettől.
 
Ami az újoncokat illeti: ismét Nicolo Bulega volt közülük a legjobb a rajtszámával megegyező 11. hellyel – a fiatal olasz ezzel épp a MotoGP-ből egy év után visszatérő Thomas Lüthit utasította maga mögé. Fabio di Giannantonio a 16., Enea Bastianini a 17. helyen zárt szombaton, Marco Bezzecchi és Jake Dixon viszont csak a mezőny utolsó harmadába fértek be. Az első Triumph-blokkos Moto2-es teszt vasárnap zárul az Angel Nietóról elnevezett spanyolországi pályán.
 
A második tesztnap összesített eredményei (kattintásra nagyítható!):

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások