Jegyek

Már esőben is versenyezhetnek a MotoGP-sek Katarban

MotoGP
Már esőben is versenyezhetnek a MotoGP-sek Katarban
2017.02.13. 16:52
Erre jutottak a szervezők, miután kipróbálták, milyenek a látási viszonyok vizes aszfalt esetén éjszaka. A Michelinnek már szóltak is, hogy vigyenek esős gumikat a szezonnyitóra.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

A Losail International Circuit 2008-ban adott otthont a gyorsasági motoros vb első éjszakai versenyének, s azóta is sötétedés után rendezik a sivatagi szezonnyitót. A villanyfényes viadalnak azonban megvolt a veszélye, hogy ha véletlenül elered az eső – ami azon a vidéken azért meglehetősen szokatlan –, akkor a vizes aszfalton a visszaverődő fény miatt jelentősen romlanak a látási viszonyok, s ezért nem lehet versenyezni. Néhány alkalommal már volt is ebből probléma Katarban: a legemlékezetesebb természetesen a 2009-es eset, amikor egyenesen hétfőre kellett halasztani az idénynyitót.
 
Nos, úgy tűnik, a probléma megoldódhatott, ugyanis a Gazzetta dello Sport értesülései szerint az IRTA arról tájékoztatta a királykategória csapatait, hogy az egyaránt a MotoGP biztonságáért felelős bizottságban dolgozó Franco Uncini és Loris Capirossi nemrég egy tesztet hajtottak végre Katarban, ahol sötétedés után próbálták ki a mesterségesen fellocsolt pályát. A versenyirányítás két tagja arra jutott, hogy az aszfalt nem veri vissza annyira a fényeket, hogy az biztonsági kockázatot jelentene, így mostantól nem kell elhalasztani a MotoGP programját, ha esetleg eső fogadná a versenyzőket.
 
Ehhez azonban még egy feltételnek teljesülnie kell, s a Motorsport.com úgy tudja, az illetékesek már szóltak is a legnagyobb géposztály hivatalos gumiszállítójának, a Michelinnek, hogy az előző évekkel ellentétben idén már esős abroncsokat is szállítson Katarba, a holtszezon utolsó tesztjére és az évadnyitó hétvégére egyaránt (az intermediate gumikat egy év után ismét kivonták a forgalomból). Ez azonban csak a MotoGP-re érvényes – akiknek egyébként egy extra edzést is beiktatnának a programba, ha esne az eső –, a Moto2-sek és Moto3-asok ugyanúgy nem hajthatnának ki a pályára, ha vizes aszfalt.

Fotó: crash.net
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: