Kamion-Eb

Major Benedek felhagy az állandó versenyzéssel

Váratlan bejelentést tett sportolói facebook-oldalán ma este a Kamion Európa-bajnokság mezőnyében több futamgyőzelmet is szerző Major Benedek: a fiatal pilóta úgy döntött, a továbbiakban nem folytatja állandó versenyzői karrierjét, csak egy-egy viadalon áll rajthoz, mert szeretne a diplomájára és a magánéletére is nagyobb hangsúlyt fektetni.
Néhány napja, amikor nyilvánosságra hozták a Kamion Európa-bajnokság 2015-ös előzetes nevezési listáját, már tudni lehetett, hogy idén csak a címvédő Kiss Norbert lesz állandó résztvevője a sorozatnak az Oxxo Energy Truck Race Teamnek. Korábbi csapattársa, a 18 éves Major Benedek neve nem szerepelt az indulók listáján, a fiatal versenyző pedig ma este a saját sportolói facebook-oldalán jelentette be, hogy a jövőben már nem fog állandó jelleggel versenyezni, ugyanis más területekre szeretne koncentrálni az életben. Az alábbiakban Beni szavait osztjuk meg változtatások nélkül olvasóinkkal:
 
„Új kihívások!!!!
 
A felnőtté válás komoly döntésekre kényszerít, ez pedig az én esetemben sincs másként.
 
A profi autósport teljes embert kíván, csak úgy, mint a munka és a továbbtanulás. El kellett döntenem, hogy teljes mértékben az autósportos karrieremnek szentelem-e az időmet, vagy a futamgyőzelmekért járó trófeák helyett a diploma megszerzése és a munka kerül középpontba. A kettő együtt ugyanis magas szinten aligha kivitelezhető.
Idén már csak Kiss Norbi (jobbra) lesz jelen magyarként a Kamion-Eb mezőnyében
 
Mindezek tükrében úgy határoztam, hogy nem indulok olyan szériákban, melyek folyamatos elkötelezettséggel és rengeteg utazással járnak. Sem Kamion EB, sem ETCC, sem SEAT Eurocup.
 
Teljes egészében azonban nem tudnék szakítani az autósporttal. Amikor időm engedi részt fogok venni a Lotus Cup Europe versenyein. És persze az új szerelem...a RALLYE!!!! Éppen most kóstoltam csak bele a rallye versenyzés ízébe és adrenalin tengerébe egy BMW 325i volánja mögött. Ezt mindenképpen folytatni fogom, mert szeretnék megtanulni belőle annyit amennyit csak tudok!!!!!
 
Mert kihívás mindenképpen kell!!!!!! Olyan, ami komoly dolog!!!

 
Hálás vagyok a sorsnak, de legfőképpen azoknak akik segítették abban, hogy ilyen fiatalon versenyezhessek és olyan komoly sikereket érhessek el, mint például futamgyőzelem Le Mans-ban, a Kamion Európa-bajnokságban, de azzal tisztában vagyok, az is fontos, hogy a magánéletében is sikeres legyek, és a távolabbi jövőmre gondoljak.
A 10-es rajtszámú MAN-t idén már nem láthatjuk a rajtrácson
 
Bízom benne, hogy felvesznek az általam megcélzott egyetemre, és ott matematikusként végezhetek. Eközben már dolgozom egy saját start-up vállalkozás beindításán, mely legalább akkora kihívás és legalább akkora versenyszellemet kíván, mint a célbaérés 2013-ban, életem első kamionversenyén.
 
Köszönöm mindenkinek az eddigi támogatást, a biztatást! Azt, hogy életkorom ellenére hittetek bennem! Bárhol is fogok versenyezni ezután, azt ugyanazzal az elszántsággal és elkötelezettséggel fogom tenni, mint eddig!
 
KÖSZÖNÖM!!!!”

 
Major BenedekHozzászólások