Jegyek

Magyar dömping Brnóban

Superbike
Magyar dömping Brnóban
2012.07.19. 15:04
A hétvégén kerül megrendezésre a Superbike világbajnokság cseh nagydíja, ahol öt honfitársunkért is szurkolhatunk majd az egyes géposztályokban, kezdve a Superstock1000-től, a Supersporton át, egészen a Superbike-ig. Úgy gondoltuk, hogy emellett azért mégsem mehetünk el szó nélkül egy nappal a versenyhétvége kezdete előtt.
 
A hétvégi brnói Superbike viadalon egyedül a Superstock600-ban nem lesz magyar induló, ami talán már önmagában is rengeteget elárul a négy géposztállyal, (Superstock600, Superstock1000, Supersport, Superbike) büszkélkedő sorozatról. A Superstock1000-ben második teljes szezonját teljesítő Győrfi Alen és a MetalCom Adreanlin H-Moto Team már alig várja, hogy a magyarok számára hazai futamnak számító cseh ringen gurulhasson pályára. A lassan 23 éves motoros menedzsere, Kelemen Krisztián elmondta, hogy egy évvel ezelőtt igen nagy elvárásokkal vágtak neki a brnoi viadalnak, amely végül is nem úgy alakult, ahogyan szerették volna, azonban ez remélhetőleg idén már másként lesz. Alenék teljes joggal bízhatnak a kiemelkedő, esetleg top10-es eredményben, hiszen a 2007-es 125-ös Európa-bajnok motoros idén a legtöbb futamon a pontszerző helyekért harcolt, ráadásul Monzában a nagyszerű hatodik pozícióban ért célba. A pályaismeret mellett az időjárás nem csak Alennek, de a többi magyar motorosnak is kedvezhet, ugyanis az időjósok a hétvégére esőt mondanak Brno környékére.
 
Alen ezúttal nem bízza el magát, de ettől függetlenül bízik a jó szereplésben

Mint tudjuk Alen a monzai hatodik helyét és Imi is a negyedik pozícióját szintén Monzában esős körülmények között szerezte. Németh Balázs nem egyszer mutatott bravúros felzárkózást nedves pályán, azonban egy esés sajnos általában közbeszólt. Talmáról köztudott, hogy jó esőmenő, amit a MotoGP-ben számtalanszor bizonyított, Kispataki Viktor számára pedig a technikai hátrány némi nemű kiegyenlítése végett jönne jól az égi áldás.  Ahogyan tehát azt feljebb is említettük Győrfi Alen a legjobb tízbe kerülést célozza meg a Superstock1000-ben, akárcsak a Racing Team Tóth versenyzői (Tóth Imi és Németh Balázs) a Supersportban.
Tóth Imi és Németh Balázs ismét top10-es eredményekkel örvendeztetné meg a magyar szurkolókat és a Racing Team Tóth csapatát

Sajnos a magyar kettős számára nem sikerült valami fényesen a legutóbbi, spanyolországi megmérettetés, hiszen egyikük sem ért célba, azonban most a szokásosnál is jobb lehetőségük van a javításra. A magyar gárda az elmúlt években történt folyamatos fejlődésének köszönhetően idén elért arra a szinte, hogy ha minden a helyén van, akkor bármelyik pilótájuk gond nélkül képes a top10-ben zárni. (Lásd Imi monzai 4. helyét, vagy Balázs imolai 7. pozícióját.) A céljuk nyilván ez a hétvégét illetően, ahogyan a Misanoban visszatérő Talmácsi Gábornak is.
 
Talma a legutóbbi futamon a kilencedik lett. Talán ezúttal még előrébb zár a 2007-es 125-ös MotoGP világbajnok?

Talma eddig ugyan csak két Supersport nagydíjon van túl, mégis már mindkettőn pontot szerzett, sőt Aragonban az egészen kiváló kilencedik helyen intette le a kockás zászló. Ez is azt bizonyítja, hogy a kihagyott másfél és ellenére a 2007-es 125-ös világbajnok gyorsasága mit sem kopott, így a Team Tóth versenyzőihez hasonlóan kétségkívül ő is a legalább az első tízben szeretné meglátni a kockás zászlót a vasárnapi viadalon. A hab a tortán már csak az lenne, ha a verseny során egymásra találna a Tóth, Németh és Talmácsi trió, hiszen így egy soha nem látott, mintegy magyar bajnoki küzdelemnek lehetnének szem és fültanúi. Végezetül tegyünk említést a Superbike-ban szabadkártyásként induló Kispataki Viktorról, aki tavaly ugyanitt pontot tudott szerezni Hondájával. A többszörös magyar bajnok versenyző, aki Endurance világbajnokságon is vitézkedett már, elárulta, hogy motorja tavaly óta jobb lett, azonban tisztában van vele, hogy még így is lenne behozni valójuk a legjobbakkal szemben. Viktor számára talán elsősorban a tisztes helytállás a fő célkitűzés, azonban egy adag szerencsével nem zárhatjuk ki a pontszerzés lehetőségét sem. Ezúton is kívánunk sok szerencsét a hétvégén rajthoz álló magyar versenyzőknek és szurkolunk nekik, hogy a lehető legelőkelőbb helyen zárják a futamokat.
Kispataki ezzel a motorral méretteti majd meg magát a Superbike-ban
Írta: Forgó Ariel János

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
 
race.com
 
Kövess minket!
youtube facebook twitter rss

VR46 shop
Pálya információ
MotoGP Superbike WTCC
2016. Május 08. 14:00
Francia Nagydíj
Bugatti Circuit

Épült: 1965
Teljes hossza: 4180m
Szavazás
Kit látnál legszívesebben Lorenzo megüresedő helyén a Yamahánál?
Maverick Vinalest
Dani Pedrosát
Andrea Iannonét
Andrea Doviziosót
Pol Espargarót
Alex Rinst
mást
VB Ranglista
MotoGP Superbike Supersport WTCC
Poz. Pilóta Márka Pont
1. M. Marquez Honda 82
2. J. Lorenzo Yamaha 65
3. V. Rossi Yamaha 58
4. D. Pedrosa Honda 40
5. P. Espargaro Yamaha 36
6. M. Vinales Suzuki 33
7. A. Espargaro Suzuki 32
8. H. Barbera Ducati 31
9. E. Laverty Ducati 28
10. A. Iannone Ducati 25
Formula.hu hírek
Tesztmotor.hu hírek
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2016  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: