Jegyek

Magyar dömping Brnóban

Superbike
Magyar dömping Brnóban
2012.07.19. 15:04
A hétvégén kerül megrendezésre a Superbike világbajnokság cseh nagydíja, ahol öt honfitársunkért is szurkolhatunk majd az egyes géposztályokban, kezdve a Superstock1000-től, a Supersporton át, egészen a Superbike-ig. Úgy gondoltuk, hogy emellett azért mégsem mehetünk el szó nélkül egy nappal a versenyhétvége kezdete előtt.
 
A hétvégi brnói Superbike viadalon egyedül a Superstock600-ban nem lesz magyar induló, ami talán már önmagában is rengeteget elárul a négy géposztállyal, (Superstock600, Superstock1000, Supersport, Superbike) büszkélkedő sorozatról. A Superstock1000-ben második teljes szezonját teljesítő Győrfi Alen és a MetalCom Adreanlin H-Moto Team már alig várja, hogy a magyarok számára hazai futamnak számító cseh ringen gurulhasson pályára. A lassan 23 éves motoros menedzsere, Kelemen Krisztián elmondta, hogy egy évvel ezelőtt igen nagy elvárásokkal vágtak neki a brnoi viadalnak, amely végül is nem úgy alakult, ahogyan szerették volna, azonban ez remélhetőleg idén már másként lesz. Alenék teljes joggal bízhatnak a kiemelkedő, esetleg top10-es eredményben, hiszen a 2007-es 125-ös Európa-bajnok motoros idén a legtöbb futamon a pontszerző helyekért harcolt, ráadásul Monzában a nagyszerű hatodik pozícióban ért célba. A pályaismeret mellett az időjárás nem csak Alennek, de a többi magyar motorosnak is kedvezhet, ugyanis az időjósok a hétvégére esőt mondanak Brno környékére.
 
Alen ezúttal nem bízza el magát, de ettől függetlenül bízik a jó szereplésben

Mint tudjuk Alen a monzai hatodik helyét és Imi is a negyedik pozícióját szintén Monzában esős körülmények között szerezte. Németh Balázs nem egyszer mutatott bravúros felzárkózást nedves pályán, azonban egy esés sajnos általában közbeszólt. Talmáról köztudott, hogy jó esőmenő, amit a MotoGP-ben számtalanszor bizonyított, Kispataki Viktor számára pedig a technikai hátrány némi nemű kiegyenlítése végett jönne jól az égi áldás.  Ahogyan tehát azt feljebb is említettük Győrfi Alen a legjobb tízbe kerülést célozza meg a Superstock1000-ben, akárcsak a Racing Team Tóth versenyzői (Tóth Imi és Németh Balázs) a Supersportban.
Tóth Imi és Németh Balázs ismét top10-es eredményekkel örvendeztetné meg a magyar szurkolókat és a Racing Team Tóth csapatát

Sajnos a magyar kettős számára nem sikerült valami fényesen a legutóbbi, spanyolországi megmérettetés, hiszen egyikük sem ért célba, azonban most a szokásosnál is jobb lehetőségük van a javításra. A magyar gárda az elmúlt években történt folyamatos fejlődésének köszönhetően idén elért arra a szinte, hogy ha minden a helyén van, akkor bármelyik pilótájuk gond nélkül képes a top10-ben zárni. (Lásd Imi monzai 4. helyét, vagy Balázs imolai 7. pozícióját.) A céljuk nyilván ez a hétvégét illetően, ahogyan a Misanoban visszatérő Talmácsi Gábornak is.
 
Talma a legutóbbi futamon a kilencedik lett. Talán ezúttal még előrébb zár a 2007-es 125-ös MotoGP világbajnok?

Talma eddig ugyan csak két Supersport nagydíjon van túl, mégis már mindkettőn pontot szerzett, sőt Aragonban az egészen kiváló kilencedik helyen intette le a kockás zászló. Ez is azt bizonyítja, hogy a kihagyott másfél és ellenére a 2007-es 125-ös világbajnok gyorsasága mit sem kopott, így a Team Tóth versenyzőihez hasonlóan kétségkívül ő is a legalább az első tízben szeretné meglátni a kockás zászlót a vasárnapi viadalon. A hab a tortán már csak az lenne, ha a verseny során egymásra találna a Tóth, Németh és Talmácsi trió, hiszen így egy soha nem látott, mintegy magyar bajnoki küzdelemnek lehetnének szem és fültanúi. Végezetül tegyünk említést a Superbike-ban szabadkártyásként induló Kispataki Viktorról, aki tavaly ugyanitt pontot tudott szerezni Hondájával. A többszörös magyar bajnok versenyző, aki Endurance világbajnokságon is vitézkedett már, elárulta, hogy motorja tavaly óta jobb lett, azonban tisztában van vele, hogy még így is lenne behozni valójuk a legjobbakkal szemben. Viktor számára talán elsősorban a tisztes helytállás a fő célkitűzés, azonban egy adag szerencsével nem zárhatjuk ki a pontszerzés lehetőségét sem. Ezúton is kívánunk sok szerencsét a hétvégén rajthoz álló magyar versenyzőknek és szurkolunk nekik, hogy a lehető legelőkelőbb helyen zárják a futamokat.
Kispataki ezzel a motorral méretteti majd meg magát a Superbike-ban
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: