Egyéb autósport

Magyar autós egység is indul az Africa Race-en

A Varga Imre, Toma József páros képviseli hazánkat a Dakarban véget érő sivatagi versenyen. Az első szakasz után a 19. helyet foglalják el az összesítésben.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Nem az immár egy évtizede Dél-Amerikában zajló Dakar rali az év első sivatagi terepraliversenye, hanem a nagyjából az eredeti Dakar-útvonalon zajló Africa Eco Race. A 2019-es kiírásnak december 30-án volt a hivatalos rajtceremóniája, az év első napján pedig már az első szakaszt is teljesítették, amely a marokkói Nadorból indult. A mezőny 12 szakasz és több mint 6000 kilométer megtétele után érkezik majd Dakarba január 13-án, azaz jövő vasárnap.
 
A viadalon rendre szokott lenni magyar érdekeltség, s nincs ez másként most sem: az autósok között, a T1-es kategóriában szerepel a Varga Imre, Toma József egység, méghozzá egy BMW X6 RR-rel. A keddi első szakaszt, amely egy 90 km-es szelektívet tartalmazott, a 19. helyen teljesítették az autós-kamionos értékelésben, ami azt jelenti, hogy az összetettben is ezt a pozíciót foglalják el, míg a T1-es kategóriában a 12. helyen állnak. A Varga Racing Team közleményéből többek között az az érdekesség is kiderült, hogy az első nap végi tábort a Múmia című film forgatási helyszínéül szolgáló sziklatömbnél alakították a szervezők.
 
A második napon már egy jóval hosszabb, szám szerint 431,22 km-es szelektív vár a magyarokra és a teljes mezőnyre, amelyet egyébként az autós-kamionos értékelésben Dominique Laure, Christophe Crespo francia egység, a motorosoknál pedig az olasz Alessandro Botturi vezet.
 
Fotó: Varga Racing Team


Hozzászólások