Jegyek

M1RA: Újra kell gondolni a céljainkat

TCR
M1RA: Újra kell gondolni a céljainkat
2017.05.19. 17:49
Minden várakozást felülmúlóan szerepel eddig a TCR-ben a Michelisz Norbi által is alapított istálló – nem csoda, ha evés közben jön meg az étvágy: a magyar alakulat már mindkét versenyzőjével a bajnoki címet venné célba.
 
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus első hétvégéjén megrendezésre kerülő Cseh Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megvásárolhatod a belépőjegyedet a jegyshopunkon keresztül a MotoGP brnói futamára! (x)

Michelisz Norbert az oldalunknak a hungaroringi WTCC-hétvége első napján adott interjújában úgy fogalmazott: legfeljebb csak reménykedhetett ilyen bemutatkozásban az alig néhány hónapja alapított alakulata, a M1RA számára. Amikor márciusban napvilágot látott a hír, hogy a többszörös világbajnoki futamgyőztes csapattulajdonos is lett, Norbi óvatosan úgy fogalmazott, hogy újonc létük ellenére szeretnének bajnokok lenni a veterán Roberto Colciago segítségével, míg Tassi Attilától a folyamatos tanulást és fejlődést várta el.
 
Nos, ehhez képest négy versenyhétvége után a M1RA hat dobogós helyezésnél jár, ebből kétszer a dobogó legfelső fokára állhatott fel az egyik pilótájuk, Monzában ráadásul az első versenyen az első kettős győzelmét is megszerezte az istálló. Ennek köszönhetően a csapatok között vezetik a bajnoki pontversenyt: 175 egységük van a címvédőt is felvonultató audis Comtoyou Racing 151, valamint a három autót indító Lukoil Craft-Bamboo gárdájával szemben. Ráadásul Colciago a pilóták összetettjében a második helyen áll, mindössze 16 pontos hátránnyal Jean-Karl Vernay mögött, míg Tassi Attila lemaradása is csupán 37 egység a negyedik pozícióban.
A tízfordulós szezonból még hat állomás hátra van – legközelebb június második hétvégéjén randevúzik a TCR mezőnye a Salzburgringen –, így Bári Dávid csapatmenedzser szerint van idejük átgondolni, hogy milyen céllal vágnak neki a soron következő versenyeknek:
 
„Most a kisebb szünetben le kell ülnünk, és újra át kell beszélnünk a célkitűzéseinket” – írta Bári a M1RA facebook-oldalán megjelentetett, személyes hangvételű blogírásában. „Látjuk, hogy erős az autónk, megfelelően működik a csapat, plusz Attika is rengeteget fejlődött tavaly óta, nem véletlenül van már neki is három dobogós helyezése. Úgy gondolom, hogy innen már nem lehet más a célunk, minthogy ott maradjunk a csapatértékelés elejében úgy is, hogy mások több autóval gyűjtögetik a pontokat. Ha ez sikerülne, az azt jelentené, hogy mindkét pilótánk harcban lehet a bajnoki címért. Előzetesen ezt nem gondoltuk volna.”
 
„Megint magasabbra került a léc, de ugyanúgy kell dolgoznunk tovább, mint eddig. Ahol gyorsak vagyunk, annak az okát meg kell értenünk, hogy meg tudjuk ismételni; ahol pedig hiányzik egy kis tempó, azt is ki kell elemeznünk, hogy meglegyenek válaszaink. Mert a kérdés nálunk mindig ugyanaz: hogyan tudunk egy picivel mindig jobb munkát végezni a riválisoknál?”
– fogalmazott a Michelisz-féle alakulat vezetője.

Fotók: M1RA facebook
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: