Moto2

Luca Marini: „Természetesen Vale a főnök!”

A kilencszeres világbajnok Valentino Rossi 21 éves féltestvére az idei szezonban megpróbál harcba szállni a Moto2-es kategória vb-címéért, mégpedig bátyja Sky VR46 csapatánál. A tavaly már futamot nyert tehetség elárulta, remek a kapcsolata Rossival, aki demokratikus főnök, és tudja, miként kell a hatalmát használni.
Egyszerre lehet irigylésre méltó, illetve nyomasztó helyzetben Luca Marini, ugyanis a Moto2-ben tavaly már futamot is nyerő 21 éves motoros féltestvére nem más, mint a sportág legendája, a kilencszeres világbajnok Valentino Rossi. Ráadásul Marini éppen bátyja csapatában, a Sky VR46-ban húzza a gázt. A fiatal versenyző a Tuttosport kérdésére elárulta, noha nagy a korkülönbség köztük – Rossi 18 évvel idősebb öccsénél –, mégis remek a kapcsolatuk. „Nagyon közel állunk egymáshoz, függetlenül attól, hogy sokkal idősebb nálam. Nagyszerű érzés, hogy a barátjává is fogadott, akihez bármikor fordulhatok, kérhetek tőle tanácsot. És nem csak a motorozással kapcsolatban, hiszen Vale az élet császára” – jelentette ki Marini.

Ráadásul a munkakapcsolat is remek köztük, és a 21 éves tehetség szerint testvére a lehető legjobb csapatfőnök. „Nagyon intelligens vezető, ugyanakkor nem akarja komolyabbnak beállítani magát, mint amilyen valójában. Főnökként nagyon demokratikus, és pontosan tudja, mikor kell hatalmi szóval valamit eldöntenie. És eddig minden alkalommal a helyes döntést hozta meg. A legnagyobb dolog, hogy létrehozta a saját akadémiáját, és ez is segíti őt abban, hogy fiatalos és motivált maradjon. Sokan neki köszönhetjük, hogy egyáltalán versenyezni tudunk, illetve azt, hogy az általa segített motorosok már világbajnoki címet szerezhettek. Ha ő bármikor szóba kerül, ezt sosem szabad elfelejteni” – állította Marini.

Hogy mennyire igaza van Rossi öccsének, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy 2017-ben Franco Morbidelli, míg tavaly Francesco Bagnaia lett a Moto2 világbajnoka, azaz a Doctor akadémiájáról nem rossz versenyzők kerülnek ki. A kilencszeres világbajnok bízik abban, hogy nem törik meg a sorozat, és 2019-ben Luca Marininek fogják hívni a kategória bajnokát. „Luca erős, jó motoros, aki már érett arra, hogy a világbajnoki címért harcoljon” – mondta el öccséről Rossi a Gazzetta dello Sport lapnak adott interjújában.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások