Moto2

Luca Marini: „Azért nem megyek fel a MotoGP-be, hogy Vale ellen versenyezzek”

A kilencszeres világbajnok, Valentino Rossi öccse a kapkodással nem szeretné veszélyeztetni a karrierjét, inkább marad a Moto2-ben, ahol a Sky Racing Team VR46 versenyzőjeként a bajnoki címre hajt.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Noha a tavalyi esztendőben nemcsak versenyt nyert a Moto2-es kategóriában Valentino Rossi féltestvére, de az összetettben is a hetedik helyen végzett. Luca Marini ennek ellenére kijelentette, hogy nem fog kapkodni, csak azért nem megy a MotoGP-be, hogy ott versenyezzen. Jelenleg a kilencszeres világbajnok báty tulajdonában lévő Sky Racing Team VR46 tagjaként idén is a középső kategóriában áll majd rajthoz a csapathoz az idei esztendőben érkező Nicolo Bulega társaként. Tavaly volt kitől tanulnia házon belül is, hiszen Francesco Bagnaia nyerte a világbajnoki címet a Moto2-ben, és ez egyben a királykategóriás belépőt is jelentette az olasz motorosnak.

Marini a csapat milánói bemutatóján azt sem tartotta kizártnak, hogy Johann Zarco példájából kiindulva addig maradt mostani kategóriájában, amíg megszerzi a bajnoki címet, és ennek köszönhetően egy megfelelő ajánlatot kaphat a MotoGP-ből.

„Már senkit sem érdekel az, hogy tavaly miket értem el. Idén természetesen nyerni akarok és harcolni a bajnoki címért, de nem lesz egyszerű dolgom, hiszen mindenkinek ez a célja. Nem akarok azonnal a MotoGP-be menni, hiszen ha kell, akkor még egy-két évet itt maradok, kivárom azt a pillanatot, amikor az átszerződéssel nem veszélyeztetem a saját karrierem. A legnagyobbak között mindenkinek legalább egy év kell, amíg megszokja az új kategóriát. Sokan kérdezik, nem akarnék-e Valentino ellen versenyezni. Nos, nem ez a célom, inkább kivárom a legjobb pillanatot” – fogalmazott Luca Marini.

Az olasz pilóta egyébként elárulta, ha sikerülne vb-címet szereznie, nem szeretne úgy járni, mint a Moto2 2017-es világbajnoka, Franco Morbidelli, akinek elképesztően kemény újonc éve volt a MotoGP-ben.

„Egy versenyzőnek, aki megérkezik a királykategóriába, az legyen a legfontosabb, hogy a csapat, ahova igazol, versenyképes legyen. Franco szerintem rosszul választott, hiszen a tavalyi motorja egyáltalán nem illeszkedett a stílusához, nem volt versenyképes, és amikor a saját tehetségével, gyorsaságával akarta kipótolni a Honda hiányosságait, gyakran került bajba. Nos, ezt a helyzetet szeretném én mindenképpen elkerülni, és egyelőre a Moto2-ben bizonyítani. Ugyanakkor két lábbal a földön kell maradnom, csak így válthatom valóra az álmaimat. Hogy hol is tartok jelenleg, arra majd a teszt után tudok választ adni” – jelentette ki Rossi öccse, aki szerint a vb-címért zajló csatában rajta kívül a Binder-Baldassarri-Marquez-Schrötter négyesnek van a legnagyobb esélye a végső sikerre.

Fotó: Sky Racing Team VR46


Hozzászólások