Jegyek

Lowes kiakadt az Aprilia bánásmódjára

MotoGP
Lowes kiakadt az Aprilia bánásmódjára
2017.08.11. 18:48
A brit és menedzsere is elismerte, hogy a szezon végén távoznak a noale-i gyártótól, a korábbi Supersport-világbajnok szavai alapján azonban tiszteletlenül bántak vele a csapatnál. Közben Redding is beszélt a jövőjéről.
 
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el. (x)

Csütörtök este érkeztek az első hírek arról, hogy az Aprilia máris döntött Sam Lowes év végi menesztéséről. Ezt a kétéves szerződéssel rendelkező motoros menedzsere, Roger Burnett a nap folyamán megerősítette: elmondása szerint augusztus 10. és 15. között volt lehetősége a csapatnak felmondani a kontraktust, és ezt az olasz gyártó rögtön az első nap estéjén, azaz csütörtökön meg is tette, ami sokként érte őket. Maga az újonc versenyző is kiakadt azon, ahogy kezelte ezt a helyzetet az Aprilia:
 
„A kommunikáció közöttünk vagy a menedzsmentemmel nagyon hiányos és nem túl professzionális volt. Nehéz volt így dolgozni, hogy nem tudtad, pontosan hányadán is álltok. A legjobbakat kívánom nekik, szerintem komoly potenciál rejlik ebben a motorban és projektben, de valóban: nem hunyt ki közöttünk semmiféle szerelmi láng. Nem lesznek gondjaink egymással, de nem is tartozom nekik semmivel, mert az általuk ígért lehetőséget egyáltalán nem kaptam meg.”
 
Lowesnek az sem esett jól, hogy miközben még szerződéssel rendelkezett, a noale-i gyár más versenyzőket – például Alvaro Bautistát, Danilo Petruccit és Andrea Iannonét – is megkeresett: „Voltaképpen a világ összes versenyzőjét megkérték, hogy jöjjön, de sokáig senki sem jött. Olyan ez, mintha van egy barátnőd, aki az összes osztálytársaddal randizni akarna – nem a legkellemesebb helyzet, nem igaz?” – vont párhuzamot a brit, akit a Motorsport.com idéz.
A korábbi Supersport-világbajnok szerint az Aprilia azt a magyarázatot adta a szerződés felmondásakor, hogy „kevésbé kockázatos” versenyzőt szeretnének igazolni a helyére. A brit szerint ráadásul eleve Aleix Espargarót favorizálták a Gresininél, hiszen rendre ő kapta meg a legfrissebb fejlesztéseket. „Nem éreztem úgy, hogy egyenlő bánásmódban részesítettek volna, vagy egyenlő feltételeket teremtenének. Tőlük kellene megkérdezni, mi ennek az oka, de olyan ez, mintha már akkor sem bíztak volna bennem, mielőtt megérkeztem” – fogalmazott Lowes, aki így folytatta:
 
„Motivált vagyok, hogy bebizonyítsam, hogy tévedtek, és ha elérek valami jó eredményt az év végéig, akkor lesznek olyanok a csapatnál, akiknek köszönetet mondok, és lesznek, akiknek nem. A pályán és azon kívül is tisztelned kell a másikat, és néhányan ezt nem tették meg az irányomban. Oké, az eredmények nem voltak a legjobbak, de semmi tiszteletlent nem tettem velük. Frusztráló és csalódáskeltő a helyzet. Most rajtam a sor, hogy bizonyítsak és biztosítsam a jövőmet a MotoGP-ben.”
 
Lowes mellé állt egyébként több versenyzőtársa is: honfitársa, Cal Crutchlow például ugyancsak tiszteletlennek nevezte az Aprilia hozzáállását. Közben a menedzser elismerte, hogy ők is tárgyalást kezdtek a Marc VDS-szel, hogy a brit lehessen Franco Morbidelli csapattársa 2018-ban. Scott Redding azonban úgy fogalmazott, hogy még nem írt alá semmit az Apriliával, noha sajtóértesülések szerint már meg is állapodtak arról, hogy ő veszi át Lowes helyét jövőre. A brit szerint ugyan egyeztet egymással a két fél, de náluk is szóba jöhet még opcióként a Marc VDS üresen álló motorja.

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: