Jegyek

Lowes kiakadt az Aprilia bánásmódjára

MotoGP
Lowes kiakadt az Aprilia bánásmódjára
2017.06.11. 09:16
A MotoGP-ben újonc brit úgy érzi, csapata tiszteletlen vele szemben azzal, hogy már a lecseréléséről pletykálnak a paddockban, miközben időmérőket kell kihagynia műszaki hibák miatt.
 
Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva. (x)

Sam Lowes idén mutatkozott be a királykategóriában a Gresini Aprilia színeiben, s bár már tavaly is számos teszten kipróbálhatta a noale-i gyártó MotoGP-s gépét, teljesítménye jelentősen elmarad csapattársától, Aleix Espargarótól – igaz, a brit nem is a legújabb fejlesztésű motorblokkal megy. A Moto2-ben többszörös futamgyőztes versenyző maga is sokszor hibázik, de emellett folyamatosan műszaki problémák is sújtják: szombaton például részt sem tudott venni a Katalán GP időmérőjén, amely után „élete legrosszabb napjának” nevezte a tegnapot, s eléggé frusztráltan nyilatkozott a csapatával való viszonyáról is.
„Kemény időszaka ez az évnek, nem könnyű a helyzet a garázsban sem, ráadásul bizonyos dolgok zajlanak a háttérben is, de az, hogy ki sem tudok menni a pályára, egy vicc” – idézi Lowest a Motorsport.com szakoldal. „A csapat igen magas szinten dolgozik, de jelenleg egyáltalán nem vagyok elégedett. Nem vagyok elégedett az irántam mutatott tisztelettel, a helyzetünkkel, a kommunikáció pedig borzalmas. A paddockban sétálva lehet hallani, mi történik, és természetesen pontosan tisztában vagyok a helyzettel. Ez számomra szinte hihetetlen. Csalódott vagyok és sokkol az egész. Az eredményeim valóban nem túl jók, de újoncként indulok ezzel a motorral, amely mindig kicsit régebbi specifikáció, s hogy ezt nem értik meg, az nagyon furcsa számomra. Szerencsére vannak, akik ezt megértik, és ez a szerencsém jelen pillanatban.”
Érthető Lowes frusztráltsága, hiszen az elmúlt napokban olyan híresztelések kaptak szárnyra elsősorban az olasz sajtóban, hogy az Aprilia lecserélni az amúgy 2018 végéig szerződésben álló versenyzőjét másra – ezekere a pletykákra utalt maga a brit is. Cal Crutchlow meg is erősítette nemrég, hogy az Aprilia valóban opció számára, s a hírek szerint a Suzukinál szereplő Andrea Iannone is felmerülhet a korábbi Supersport-világbajnok helyén. Lowes így beszélt erről: „Ha ez így folytatódik, nem is akarok itt motorozni. Az ilyen dolgok nem igazán zavarnak meg, mert pontosan ismerem a szituációt, de ezek a pletykák rámutatnak arra, hogy mi a baj a jelenlegi helyzettel. Meg kell oldaniuk a problémákat. Lehetsz akár Valentino Rossi is, ha nem tudsz pályára gurulni az időmérőn, akkor nem leszel ott a kib***ott első sorban” – zárta gondolatait ingerülten a motoros.

Fotók: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: