Formula-E

Lotterer első pole-ját szerezte a trükkös római időmérőn

Megvan a hetedik különböző rajtelső a Formula-E 2018/2019-es szezonjában: az eleredő esőben, de már száradó pályán a DS Techeetah németje mindenkit megelőzött. A bajnoki éllovasok a mezőny második felében.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Rómában folytatódik a Formula-E 2018/2019-es szezonja, s a két szabadedzést követően, amelyek után Jean-Eric Vergne állt a legjobb köridővel, máris következett az időmérő edzés. Az első csoportban máris a bajnokság öt éllovasa érkezett, közülük Antonio Felix da Costa volt a leggyorsabb. A BMW-st azonban már a második kvintett letaszította az élről, a helyére André Lotterer került, méghozzá elég jelentős előnnyel. Nem volt meglepő, hogy Lucas di Grassi és Sam Bird is újfent panaszkodott a kvalifikációs rendszerre, miszerint az összetett legjobbjai kénytelenek a legrosszabb állapotú pályán futni.
 
A harmadik etapot Alexander Sims leálló autója miatt félbe kellett szakítani piros zászlóval, de mindenki más újra nekifuthatott a gyorskörének. Többek között Mitch Evans és Sebastien Buemi is ki tudta használni ezt, s már ekkor eldőlt, hogy a bajnokság élmenői közül senki nem fog bejutni a Superpole-ba. Az utolsó hatosból pedig a néhány esőcsepp ellenére is bejutott Jose Maria Lopez, Stoffel Vandoorne és az erre a versenyre visszaülő Maximilian Günther. Da Costa végül a 13., Bird a 14., Di Grassi a 15., Vergne pedig a 17. helyen végzett.
 
A Superpole-ra aztán valamelyest ráerősített az eső, ami Buemin és Güntheren is kifogott a felvezető körén. A körülmények azonban folyamatosan javultak, mivel gyorsan el is állt az eső, így az utolsóként érkező André Lotterer annak ellenére is behúzta a rajtelsőséget, hogy óriásit hibázott a körében – ezzel a német első pole-ját szerezte a Formula-E-ben, s ő lett a hetedik különböző időmérőgyőztes az idény során. A Jaguarnál pedig már örültek, de Evans második lett, majd jött Lopez és Vandoorne, valamint Günther és Buemi. A Róma ePrix 16 órakor startol.
 
Az időmérő végeredménye:
 
Fotó: DS Techeetah


Hozzászólások