MotoGP

Lorenzo: „Phillip Islandet leszámítva bárhol felvesszük a versenyt”

Rendkívül optimista a vasárnapi kettős győzelmet és a jól sikerült hétfői tesztet követően a Ducati spanyol motorosa, aki szerint a fejlesztések mellett az is segíti, hogy egyre jobban megismeri a motort.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A vasárnapi kettős győzelem után hétfőn is fontos nap várt Jorge Lorenzo Brnóban, hiszen végre kipróbálhatta azt a vázat, amelyet Andrea Dovizioso már a Holland TT óta használ. Akkoriban a spanyol is kipróbálta a fejlesztést, ám akkor még visszaváltott a korábbi verzióra, a hétfői teszten azonban bebizonyosodott számára, hogy valóban előrelépés az újítás:

„Hétfőn végre lehetőségünk volt nyugodt körülmények között kipróbálni a vázat, amelyet Dovi Assen óta használ. Már ott is teszteltük mi is, de akadt némi probléma, így inkább a standard verzióra koncentráltunk, viszont most itt volt a tökéletes időpont és helyszín a rendes kipróbálásra” – magyarázta Lorenzo, akit a Crash.net szakoldal idéz. „Összességében tetszik, de egy pálya szerintem nem elegendő ahhoz, hogy eldöntsük, melyik vázat fogjuk használni az idény végéig. Szóval az Osztrák Nagydíj péntekjén szeretnénk mindezt megerősíteni: elviszünk egy standard és egy új vázat, aztán meglátjuk, mi lesz. Itt jobban tetszik az új, a pozitívumok elnyomják a negatívumokat, de azt Ausztriában is meg kell erősítenünk.”
Amikor arról kérdezték, konkrétan mi tetszik neki az új vázban, az ötszörös világbajnok ennyit felelt: „Nem mondhatok róla semmit!” – fogalmazott Lorenzo. Érdekes módon csapattársa, Dovizioso azonban épp ellenkező álláspontra jutott a brnói teszt után, ő ugyanis vissza fog térni az előző változathoz: „Mint mindig, ezúttal is vannak előnyök és hátrányok. De ahogy azt láthattátok, vasárnap az utolsó öt körben sokat mozgott alattam a motor. A korábbi váz stabilabb, ezt most is megerősítettük.”

Mindenesetre Lorenzo úgy érzi, a fejlesztésekkel most már szinte az összes helyszínen méltó kihívói tudnak majd lenni a Hondának és főként Marc Marqueznek: „A Sachsenringen nem tudtuk felvenni a versenyt. Hiába gondoltam azt, hogy közelebb leszünk, a verseny megmutatta a valóságot, hogy a Sachsenringen még mindig előttünk jár a Honda. Úgy vélem, lesz még néhány ilyen helyszín, mint például Phillip Island. De remélem, még Phillip Islanden is jóval közelebb leszünk, mint tavaly. És úgy gondolom, hogy Phillip Islandet leszámítva, normál körülmények között mindenhol fel tudjuk venni a versenyt… Féktávokon javultunk a Hondához képest, ahogy az a hétvégén is látható volt” – fogalmazott a spanyol, hozzátéve, hogy az újításoknál is nagyobb szerepet tölt be a formajavulásában, hogy egyre jobban kiismeri a Desmosedici sajátosságait.

Fotók: Ducati Corse


Hozzászólások