MotoGP

Lorenzo: „Olyanok vagyunk Marquezzel, mint Ronaldo és Messi”

A Repsol Honda ötszörös világbajnoka beszélt arról, milyen érzés egy csapatban szerepelni hétszeres vb-győztes honfitársával.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

Aligha túlzás kijelenteni, hogy Marc Marquez és Jorge Lorenzo házon belüli összecsapását várták a legtöbben a 2019-es szezon kezdete előtt. Katarban egyelőre ez a csata elmaradt, hiszen míg a vállműtétjéből visszatérő címvédő a győzelemért is harcba szállva második lett, addig a Repsol Honda új igazolása újabb komoly bukást és ennek következtében bordarepedést is begyűjtve a top 10-be sem fért be. Viszont amennyiben Lorenzo is felépül, parázs belharcokra van kilátás – többek között erről is beszélt a spanyol motoros a GQ-nak adott interjújában:

„Természetesen lehetnek szikrák közöttük, de ez teljesen természetes egy ilyen kompetitív közegben. Nem kell feltétlenül barátoknak lennünk: neki is megvannak az emberei, meg nekem is. Ráadásul egyéni sportban versenyzünk: persze egy garázson osztozunk, és az információk megosztásával igyekszünk a csapatot is előre mozdítani, de végül amikor lecsukjuk a sisakrostélyt, ez egy egyszemélyes harc. Mind a 22 ellenfelemet szeretném legyőzni – beleértve a csapattársamat is. De az, hogy egy istállóban szerepelünk, 90 százalékban pozitív. Két versenyző vagyunk a legjobbak közül, az utóbbi években közöttünk oszlottak meg a vb-címek. Ez olyan, mintha Ronaldo és Messi egy csapatban szerepelne.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások