MotoGP

Lorenzo nem fogja visszatartani a mezőnyt Dovizioso kedvéért

Négy éve a „Faubel-módszerhez” folyamodott Marc Marquez ellen Jorge Lorenzo, ezúttal azonban nem fogja szándékosan visszalassítani a mezőnyt, hogy megkönnyítse Andrea Dovizioso dolgát. Marquez közben kilátásba helyezte, hogy adott esetben el fogja engedni a túl agresszíven küzdő riválisokat.
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el.

Győzelmi kényszerben lesz a holnapi futamot a kilencedik pozícióból megkezdő Andrea Dovizioso, az egyetlen versenyző, aki meg tudná akadályozni az élről induló Marc Marquezt abban, hogy sikeresen megvédje világbajnoki címét. Az olasz motoros üdvösségéhez ráadásul arra is szükség lesz, hogy a spanyol a tizenegyedik helynél hátrébb érjen célba Valenciában.
 
Jorge Lorenzo lett a legjobb ducatis a kvalifikáción, a holnap a negyedik pozícióból startoló mallorcai egy ideig Marquez pole-ját is fenyegette, de egy bukás keresztülhúzta a számításait. Lorenzo 2013-ban úgy próbálta megnehezíteni honfitársa dolgát a valenciai bajnoki finálén, hogy igyekezett visszafogni a tempót az élen, hogy minél több motoros kerüljön közé és Marquez közé.
 
Figyelembe véve, hogy Dovizioso esélyei most igen csekélyek, Lorenzo ezúttal nem fog hasonló taktikához folyamodni. „Ez nem az én stílusom, sportszerűen kell küzdenünk. Dovinak akkor lesz esélye, ha felzárkózik az élmezőnybe, Marc pedig hibázik, vagy gondjai lesznek. Erre kicsi az esély, de a remény még mindig ott van” – nyilatkozta Lorenzo a Motorsport.com szakoldalnak.
 
Maga Marquez sem hiszi, hogy a spanyol ducatis a 2013-as módszerhez folyamodna holnap. „Négy éve Lorenzo volt itt a leggyorsabb, Dovizioso pedig most nem az, még ha a kilencedik hely nem is tükrözi híven a tempóját. Négy szemre lesz szükségem a versenyen, fontos lesz figyelni a többieket is és elengedni azt, aki esetleg túl agresszív.”
 
Fotó: motogp.com


Hozzászólások