Jegyek

Lorenzo: „Körönként fél másodpercet jelent az új burkolat”

MotoGP
Lorenzo: „Körönként fél másodpercet jelent az új burkolat”
2017.08.11. 07:40
A spanyol motorosnak nagyon bejött a Ducati által a Cseh Nagydíjon kipróbált extrém kialakítás, míg csapattársa, Andrea Dovizioso szerint Ausztriában már ő is felteszi az új idomot a motorjára.
 
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el. (x)

Egészen a szezon tizedik állomásáig kellett várnunk arra, hogy a Ducati végre élesben is bevessen egy „szárnyas” burkolatot: a bolognaiak újításának kialakítása a sejtéseknek megfelelően messze a legextrémebb volt az összes gyártóé közül, Jorge Lorenzo ellenben rendkívül pozitívan nyilatkozott róla a Cseh Nagydíjat követően.

„A legfontosabb, hogy egyre inkább úgy érzem magam, mint a korábbi motorommal. Még nem tartunk ott, de közeledünk” – idézi a spanyol szavait a Motorsport.com szakoldal. „A burkolatnak köszönhetően jobban érzem a motor elejét. Úgy mondanám, hogy ezzel kitoltuk a határaimat. Gyorsabb vagyok, méghozzá körönként fél másodperccel.”

A Lorenzo által kipróbált aerodinamikai elem egyébként csak a része volt a teljes idomnak, amelyet Danilo Petrucci vetett be először a szombati harmadik edzésen Brnóban, s amely még egy sor „polcot” tartalmazott. Az ötszörös világbajnok szerint azonban a két megoldás között nincs nagy különbség: bár kicsit nagyobb leszorítóerőt biztosít a teljes verzió, emiatt viszont végsebesség terén is többet veszítenek.

A Ducati másik gyári versenyzője, Andrea Dovizioso a hétfői teszten próbálta ki először az új idomot, de úgy érzi, Spielbergben már ő is használni fogja a futamon is: „Szerintem azzal fogjuk kezdeni a hétvégét, de csak akkor fogjuk pontosan felmérni az előnyeit és hátrányait, ha már kihajtottunk a pályára. A brnói teszten kipróbáltuk, hogy megfelelő visszajelzést kapjunk az új idomról. Meglátjuk, hogyan fogjuk használni a jövőben, de szerintem ezen a pályán hasznos lehet” – vélekedett az olasz.

Fotó: Ducati Corse
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: