MotoGP Motegi
F1 Austin
Superbike Losail
MotoGP

Lorenzo: „Jobb versenyző vagyok most, mint két éve”

Bár a spanyol még mindig nem érzi tökéletesen magát a Desmosedicin, elmondása szerint már csak idő kérdése, hogy teljesen alkalmazkodjon. Az ötszörös vb-győztes arról is beszélt, miért vágott bele a ducatis kalandba.
Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva.

Jorge Lorenzo a 2017-es évad előtt igazolt át a Ducatihoz, ahol azonban időbe telt, mire sikerült alkalmazkodnia a Yamahától teljesen eltérő stílust igénylő motorhoz. A spanyol versenyző így MotoGP-s karrierje során először zárt győzelem nélkül egy idényt: csupán háromszor állhatott dobogóra, összetettben pedig a hetedik helyen végzett, miközben csapattársa, Andrea Dovizioso a legvégéig harcban állt a vb-címért is. Lorenzo szerint azonban ennek ellenére is úgy érzi, fejlődött az elmúlt szezon során:
 
„Ha őszinte akarok lenni, szerintem most jobb versenyző vagyok, mint két évvel ezelőtt” – idézi az ötszörös világbajnokot a Motorsport.com szakoldal. „Egy másik motoron ülök annak előnyeivel és hátrányaival, és apránként kezdem elérni a maximumot, amit ki lehet hozni a gépből, noha úgy vélem, van még lehetőség a fejlődésre. Még nem érzem teljesen kényelmesen magam, nem tudok teljesen természetesen motorozni, ahogy szeretnék. De folyamatosan közeledünk, nagyon elégedett vagyok a csapat munkájával, hiszen igyekeznek jobb motort adni nekünk. Andrea hat győzelmet szerzett, nekem is elég jól sikerült a szezon második fele – úgy érzem, az elejétől kezdve mindketten harcra készek leszünk, s újra megpróbálhatjuk megnyerni a bajnokságot.”
A spanyol motoros saját bevallása szerint számított rá, hogy nehezen alkalmazkodik majd a Desmosedici GP17-eshez, de azért is igazolt át a Ducatihoz, mert szüksége volt egy nehéz kihívásra, ugyanakkor biztos benne, hogy idővel igazán versenyképes lesz a vörösök gépével is: „Először is, azért vágtam bele ebbe a projektbe, mert új kihívásra és ösztönzésre vágytam – egy olyanra, amit nagyon nehéz elérni: hogy vb-címet nyerjek a Ducatival. Már akkor is mondtam, hogy ha a komfortzónámban szerettem volna maradni, akkor nem igazolok el attól a csapattól, ahol kilenc évig versenyeztem” – magyarázta Lorenzo.
 
„Azért vállaltam ezt a kihívást, mert tudtam, hogy nehéz lesz, ismertem Gigit (Dall’Ignát, a Ducati Corse általános igazgatóját – a szerk.), és valami újat akartam csinálni, amely jobban motivál. Nagyon kemény volt, különösen a szezon elején, amikor még nem volt meg az új burkolat, amely több önbizalmat adott a motor elején. Épp ellentétes stílusban kellett motoroznom, mint ahogy megszoktam, de látható, hogy csak idő kérdése az alkalmazkodás. Akármilyen motoron ültem a pályafutásom során, versenyképes voltam vele, és tudtam, hogy ugyanez lesz a helyzet a Ducatival, ezt már majdnem bizonyítottam is.”
 
Fotók: Ducati Corse


Hozzászólások