Jegyek

Lorenzo: „Hiszem, hogy a jó dolgok okkal történnek”

MotoGP
Lorenzo: „Hiszem, hogy a jó dolgok okkal történnek”
2017.08.12. 20:45
A Ducati motorosa az első sorba kvalifikálta magát az Osztrák Nagydíjon, ahol egyelőre a megszokottnál közelebb tudott kerülni csapattársához is – úgy érzi, a bolognaiak új burkolata is segíti ebben.
 
Ha idén Te is a helyszínen tekinted meg a spielbergi hétvégét, küldd el nekünk rövid élménybeszámolódat vagy a versenyen készült fotódat, mi pedig a legjobbakat megosztjuk honlapunkon vagy Instagram-csatornánkon. A beszámolókat és a képeket az info@p1race.hu címre várjuk! (x)

Ahogy arra előzetesen számítani lehetett, a Ducatik az átlagosnál jobban teljesítenek a Red Bull Ringen, amit jól mutat, hogy Andrea Dovizioso a második, Jorge Lorenzo pedig a harmadik helyre kvalifikálta magát szombaton. Különösen a spanyol fejlődése szembetűnő: az ötszörös vb-első már a múlt heti brnói futamot is vezette, mielőtt a motorcserénél történt blama miatt visszaesett volna, most azonban feltett szándéka megszerezni második ducatis dobogós helyezését vagy akár első győzelmét is.

„Hiszem, hogy a jó dolgok okkal történnek. Ha jól dolgozol, és jobban érzed magad a motoron, előbb-utóbb gyors is leszel” – fogalmazott Lorenzo a Crash.net szakoldal hasábjain. „Ezt erősítettük meg Brnóban, különösen a hétfői teszten, ahol egyértelműen tettünk egy lépést előre. Itt nem volt egyszerű dolgunk, mert péntek délelőtt még messze voltunk. De apránként javítottunk a motoron és a vezetésemen is, és végül sikerült elég erős három kört futnom – még ha nem is voltak tökéletesek –, ami nagyon fontos a holnapra nézve.”
„Úgy érzem, ezen a pályán mindig elég precízen és kiegyensúlyozottan motorozom: nem esik vissza annyira a tempóm, ami jól jöhet vasárnap. Ugyanakkor ezt még be is kell bizonyítanunk vasárnap: ez a legfontosabb, de jó úton járunk” – jelentette ki a spanyol, aki szerint neki a társaihoz képest sokkal többet a Ducati múlt héten debütált új aerodinamikai fejlesztése:

„Egyértelmű, hogy ez a burkolat nekem nagyobb előnyt jelent, mint másoknak. De nem csak emiatt fejlődtünk, más területeken is dolgozunk, hogy jobban érezzem magam. Emellett egyre többet megtudok arról, hogyan kell ezzel a géppel motorozni, különösen használt gumikon. Egyre kiegyensúlyozottabb vagyok, ugyanakkor fékezés terén még javulnunk kell, hogy minden pályán a legjobbak között legyünk. Nagyon örülök, mert idén először került be mindkét Ducati az első sorba, ami megmutatja, milyen potenciál rejlik bennünk ezen a pályán. Ami a versenyt illeti, Marquez nagyon erősnek tűnik, de bármi megtörténhet holnap, s a megfelelő hátsó gumi kiválasztása sorsdöntő lesz” – vélekedett Lorenzo.

Fotók: Ducati Corse
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: