MotoGP

Lorenzo hálás Marqueznek, hogy nem akadályozta meg az átigazolását

A tavasz vége felé nehéz helyzetben volt a ducatis spanyol, ezért is tartozik köszönettel leendő csapattársának. Az ötszörös világbajnok arról is beszélt, mit tett ő hozzá a Desmosedici fejlesztéséhez.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Jorge Lorenzo 2017-ben igazolt a Ducatihoz, ám az első bő egy éve nem épp a sikerekről szólt az olasz gyártónál. Éppen ezért az idei szezon első futamai után a bolognai márka úgy döntött, év végén megválik az ötszörös világbajnoktól, akinek május környékén a hírek szerint meglehetősen kevés opciója maradt, hiszen elég sok hely már akkor elkelt a jövő évi rajtrácson. Végül aztán a Repsol Hondánál kötött ki az idény végén visszavonuló Dani Pedrosa helyén, azaz 2019-től egy csapatot fognak alkotni a másik spanyol szupersztárral, Marc Marquezzel. A két klasszis között korábban is voltak nézeteltérések – elég csak a 2013-as jerezi incidensre gondolni –, legutóbb pedig az Aragóniai Nagydíj rajtjánál történtek után vádolta meg Lorenzo a jövő évi csapattársát azzal, hogy miatta szenvedte el a bukását.

Parázs belső harcokra lehet kilátás tehát a HRC-nél, Lorenzo ugyanakkor a Motorsport.com szakoldalnak adott interjúban elárulta: hálás honfitársának, hogy nem gördített akadályt a hondás szerződése elé. „Szerintem ez azt mutatja, hogy rendkívül bízik magában és nem akar semmiféle gyengeséget mutatni. Tartozom neki azért, hogy aláírhattam a Hondához, és nagyon hálás vagyok ezért, mert akkoriban igen nehéz helyzetben voltam” – fogalmazott a ducatis. Lorenzo másik opciója állítólag az új Petronas SIC Yamaha lehetett volna, erről röviden így beszélt: „Tovább akartam versenyezni, így a másik nyitott lehetőséget választottam volna. Jobban éreztem magam, mint bármikor, szóval sajnálatos lett volna ilyen körülmények között elbúcsúzni.”

Lorenzo az elküldése óta már három futamot is nyert a Ducatival, de arról is őszintén beszélt, milyen nehéz időszakon ment addig keresztül és mit tett hozzá ő az olaszok sikereihez: „Messze voltam a komfortzónámtól, újra magamra kellett találnom ahhoz, hogy ismét gyors lehessek. Ez a helyzet olyan képességekkel ruházott fel, amelyekkel korábban nem rendelkeztem, és talán segíteni fog majd a Hondához való alkalmazkodásomban. Én pedig rengeteg tudást osztottam meg a Ducatival annak érdekében, hogy versenyképesebb legyen a motor. A csapatnak olyan területeken kellett dolgoznia, ahol ezt korábban nem igazán tették meg, mint például a váz vagy az első gázadás. Addig mindent az elektronika és a motorblokk határozott meg” – fogalmazott Lorenzo, hozzátéve, hogy valószínűleg az is „sokkoló” lesz, amikor a valenciai teszten először ül majd rá a Hondára, többek között amiatt is, mert az RC213V „jóval kisebb” méretekkel rendelkezik, mint a Desmosedici.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások