MotoGP

Lorenzo: „Ha tartjuk a sepangi formát, harcban leszünk a címért”

Bár arra nem vállalkozott, hogy megjósolja, ki lesz idén a világbajnok a MotoGP-ben, abban biztos, hogy ők is ott lesznek az esélyesek között. A spanyol versenyző ismét kiemelte, mennyit fejlődött tavaly óta a Ducati.
Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva.

Jorge Lorenzo minden idők leggyorsabb sepangi körével zárta az élen a MotoGP első téli tesztjét, ráadásul a spanyol saját bevallása szerint még csak nem is volt tökéletes az a köre. Bár a MotorCycleNews-nak nyilatkozó ducatis arra nem vállalkozott, hogy megtippelje, hogy ki lesz idén a világbajnok a MotoGP-ben, azt elismerte, hogy ha tartják a malajziai formájukat, akkor ők is esélyesek lesznek erre:
 
„Nem lehet olyasmit megjósolni, hogy ki nyeri a világbajnokságot. Egy vb-címhez rengeteg dolognak kell passzolnia” – mutatott rá Lorenzo. „De ha ugyanolyan tempónk lesz, mint volt Sepangban, akkor egyértelműen harcban lehetünk érte.”
 
Hasonló gondolatokat fogalmazott meg egyébként korábban Davide Tardozzi, a Ducati csapatmenedzsere is, aki nemrég azt állította, Andrea Dovizioso tavalyi sikerei után idén már mindkét versenyzőjük harcba szállhat az összetett elsőségért. Úgy tűnik, a GP18-as Desmosedici pedig különösen Lorenzo számára jelent előrelépést, amit maga az ötszörös vb-győztes is újfent megerősített:
 
„A motor működik, és jó érzésekkel tölt el. Rengeteg téren fejlődött az előző géphez képest, és már most jobban érzem magam rajta. Azokon a területek, ahol előreléptünk, nagyon fekszenek a stílusomnak: azt mindig is tudtuk, hogy javulnia kell a motornak néhány tekintetben, hogy kihozhassam belőle a maximumot, s ennél nem is lehetnénk most elégedettebbek ezzel” – mondta Lorenzo.

Fotó: Ducati Corse


Hozzászólások