MotoGP

Lorenzo: „Évekig kisebbfajta ellenségek voltunk Pedrosával”

A két spanyol gigász közismerten nem kedvelte egymást korábban, a Repsol Hondánál épp visszavonuló honfitársa helyét elfoglaló motoros szerint azonban mostanra az ellenségeskedést felváltotta a kölcsönös tisztelet.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Jorge Lorenzo már Dani Pedrosa valenciai legendává iktatása alkalmával sem titkolta, hogy korábban nem volt éppen felhőtlen a viszonya honfitársával. A két spanyol gyakorlatilag egyszerre kezdte meg világbajnoki pályafutását, és az összes kategóriában egymásnak feszültek az évek során. A BT Sport szezonvégi műsorában a Ducatitól a Repsol Hondához igazoló, s ezzel épp Pedrosa helyét elfoglaló Lorenzo volt az egyik vendég, az ötszörös világbajnok pedig őszintén beszélt a visszavonuló versenyzővel való ellentmondásos viszonyról:

„Danit azóta ismerem, hogy 12 éves voltam, ő pedig 13-14. Emlékszem arra, amikor a Movistar Cupban indult, és mindenki erről a kisfiúról beszélt, aki jóval kisebb volt a többieknél, mégis gyors volt és versenyeket nyert” – fogalmazott Lorenzo, akinek a ducatis szakítással és új csapattársáról, Marc Marquezzel kapcsolatban elhangzott szavait már korábban megírtuk. „Szóval gyakorlatilag együtt lépdeltünk felfelé, bár egy-két évvel előrébb járt a kategóriákat illetően, de így is együtt versenyeztünk a 125-ösök és a 250-esek között is. Utóbbi géposztályban már voltak remek csatáink is! Volt néhány kontaktunk és néhány vitánk is a pályán kívül a sajtóban.”

„Aztán jött a 2008-as jerezi futam, ahol én pole-pozíciós voltam, ő pedig második, illetve ott volt még Colin Edwards az időmérő utáni sajtótájékoztatón. Szerettem volna kezet rázni vele, de ő ezt visszautasította! Nagyon meglepődtem, Colin is, nem értettük a dolgot. Aztán a másnapi futam után ott volt a spanyol király is, aki imádja a MotoGP-t és a motorokat, így értette a problémát és a vitákat, és igyekezett megoldani a helyzetet. És ez a kép rólam és Daniról, ahogy a király megpróbál rávenni minket a kézfogásra, nagyon népszerű és híres lett Spanyolországban.”

„Szóval kezet ráztunk, de nem nagyon örültünk ennek, és még néhány évig kisebbfajta ellenségek voltunk. Aztán 2011-2012 környékén a kapcsolatunk fejlődött és jobbá vált, most pedig már nagyon tiszteljük egymást. Nagyon sajnáljuk, hogy visszavonult, hiszen egy nagyszerű bajnokot veszítettünk el vele, akit öröm volt nézni a tv-ben is”
– zárta gondolatait Lorenzo.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások