Jegyek

Lorenzo elmondta, miért bukott az élről Misanóban

MotoGP
Lorenzo elmondta, miért bukott az élről Misanóban
2017.09.10. 20:06
Az első körökben folyamatosan növelte az előnyét a Ducati motorosa, aztán azonban eldobta magától a győzelem lehetőségét – a spanyol úgy érzi, kihagyott a koncentrációja, s azt is elárulta, mivel volt elfoglalva a motorozás helyett.
 
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el. (x)

Jorge Lorenzo szokás szerint remekül kapta el a rajtot a San Marinó-i Nagydíjon, s már az első kanyarokban az élre állt, onnantól kezdve pedig folyamatosan növelte az előnyét az üldözőivel szemben. Már néhány másodperces fórja volt, amikor a hatodik körben váratlanul bukott, így végül a spanyol nulla ponttal zárta a misanói hétvégét. Az ötszörös világbajnok a leintés után elismerte: a motorbeállításokkal volt elfoglalva a versenyzés helyett, ezért nem koncentrált eléggé.

„A Ducati rendszere összetettebb, mint a Yamaháé, és még mindig nem érződik természetes számomra, mivel általában nem sokszor állítgatom a hétvége folyamán. Még nem alkalmazkodtam teljesen, és túlságosan sokat gondolkodom a lehetőségeken. Ez viszont azzal jár, hogy nem koncentrálok eléggé a motorozásra” – magyarázta Lorenzo, akinek szavait a Motorsport.com szakoldal idézi.
„Egyszer kissé gyorsabban váltottam irányt, és nem használtam a hátsó féket, ez pedig elég volt ahhoz, hogy elessek. Nem számítottam rá, hogy ezzel az irányváltással így elúszik a motor hátulja, de ez történt, amiért nagy kár. De ha esőben motorozol, ez előfordulhat. Sajnálatos, mert ma itt volt az első nagy lehetőség, hogy nyerjek a Ducatival, de elbuktuk. De már csak idő kérdése, hogy egy újabb dobogó vagy akár a győzelem összejöjjön” – tekintett előre bizakodva a ducatis, aki a bukás ellenére elégedett a vizes pályán mutatott teljesítményével, amely az utóbbi néhány évben még a Yamahánál is az egyik fő gyengeségének számított.

„Tudtam, hogy erős lehetek az esőben, mert a warm-upon remekül éreztem magam. Néhány módosításnak köszönhetően a versenyen még kényelmesebben éreztem magam. Meglehetősen nyugodtan motorozva növeltem az előnyömet, olykor körönként egy másodperccel. Amikor vezetek, általában elég jól tudom kezelni a távolságot. De a körülmények trükkösebbek voltak, mint általában, és még mindig nem értek mindent a Ducatin. Úgy vélem, az okozta a bukást, hogy az elektronika miatt kihagyott a koncentrációm” – vélekedett Lorenzo.

Fotók: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: