MotoGP

Lorenzo elmagyarázta, miért nem engedte el Doviziosót

Bár többször is határozottan utasították, a spanyol mégsem állt félre bajnokesélyes csapattársa elől – az első ducatis idényét bukással befejező motoros megindokolta a döntését, ami összhangban van olasz kollégája nyilatkozatával.
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el.

Jorge Lorenzo igencsak gyengén kezdte meg első ducatis szezonját, a versenyek előrehaladtával azonban egyre többször bizonyult versenyképesnek. Ezt Valenciában is megmutatta, ahol egész hétvégén erősebbnek tűnt világbajnoki esélyes csapattársánál, Andrea Doviziosónál, aki viszont a futamon végig ott loholt mögötte. Éppen ezért a Ducati a műszerfalra küldött és a bokszutca falán betáblázott üzenettel is arra kérte a spanyolt, hogy engedje el kollégáját, Lorenzo azonban egészen a fináléban bekövetkezett bukásáig elöl maradt.

„Senki sem akarja bukással befejezni a szezont, de ezt leszámítva szerintem elégedettek lehetünk a bajnokság végével, mivel Malajziában és itt is dobogóért harcoltunk, s pontosan így kell majd kezdenünk a következő idényt” – kezdte a valenciai idényzáró értékelését a bolognaiak közleményében. „Egész versenyen keményen húztam a gázt, hogy megpróbáljam utolérni az élbolyt, a vége felé pedig rengeteg kockázatot kellett vállalnom: a motor eleje folyamatosan elfordult, különösen a jobbkanyarokban, végül pedig nem tudtam elkerülni a bukást.”

Lorenzo természetesen arról is szót ejtett, miért nem engedte el Doviziosót: „Nagyjából a verseny felénél Andrea szorosan a nyomomban haladt, de kielemeztem a helyzetet, és úgy gondoltam, jobb, ha inkább meghúzom kicsit és együtt utolérjük az élbolyt. Ha elkaptuk volna Zarcót és Pedrosát, természetesen elengedtem volna. De egyúttal szeretnék neki gratulálni, mivel igazán fantasztikus szezont teljesített idén” – zárta mondandóját a spanyol, akinek szavaival összhangban van olasz csapattársa leintés utáni nyilatkozata is, miszerint az, hogy Lorenzo mögött haladhatott, inkább segített neki, mintsem hátráltatta volna.

Fotó: Ducati Corse


Hozzászólások