Jegyek

Lorenzo: „Elképesztően jó a motor vegyes körülmények...

MotoGP
Lorenzo: „Elképesztően jó a motor vegyes körülmények között!”
2017.05.19. 19:53
Jorge Lorenzo még soha ilyen jól nem érezte magát esős körülmények között, Andrea Dovizioso pedig a délutáni edzésen villantott egyet. A Ducati versenyző ezzel együtt mégis száraz időben bíznak a hétvégén.
 
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus első hétvégéjén megrendezésre kerülő Cseh Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megvásárolhatod a belépőjegyedet a jegyshopunkon keresztül a MotoGP brnói futamára! (x)

Bár Jorge Lorenzo az első szabadedzést csupán a tizenhatodik pozícióban zárta, négy és fél másodperccel elmaradva Jack Millertől, a spanyol pozitívan értékelte a pénteki napot. „A víz mennyisége jelentette a fő különbséget a két edzés között, és teljesen eltérőek voltak az érzéseim is” – nyilatkozta Lorenzo a crash.net szakoldalnak. „Azt kell mondanom, délelőtt jobb voltam a vízen, mint valaha: félig száraz, félig nedves volt az aszfalt, és hihetetlenül jól éreztem magam a motoron. Amikor keményen húztam a gázt, végig első vagy második voltam nagyon könnyedén.”
 
„Úgy gondolom, a mai beállításaink tökéletesen voltak a kis mennyiségű vízhez. Ilyen körülmények között a köridők közel voltak a száraz pályás eredményekhez, ami azt jelenti, hogy ez a motor nagyon jó lehet holnap a szárazon is. Úgy döntöttünk, megtartjuk ezt a beállítást délutánra is, de a nagyobb mennyiségű vízzel több tapadásra lett volna szükségünk: nem éreztem magam biztonságosan gázadásnál, mert nem volt elég a hátsó tapadásunk. Ezért lassú is voltam, elég sok melegítő kört futottam a gumik miatt, és ha holnap is ilyen idő lesz, akkor nyilvánvaló, hogy változtatunk majd a beállításokon.”
 
Lorenzo eddig még csak egyszer körözhetett esős körülmények között a Ducatival, így a mai nap egy jó lehetőség volt arra, hogy felkészüljön a jövőbeli nedves pályaviszonyokra is. A spanyol versenyző arra is kitért, hogy a múltban sokszor bukott, néha meg is sérült hasonlóan trükkös körülmények között. Elismerte, hogy neki több idő kell, amíg a félig esős, félig száraz pályán kellően agresszívan tudjon menni. Ma az első szabadedzés végén sem érezte magát biztonságban, amikor új gumikat raktak fel neki.
Andrea Dovizioso azon kevesek egyike volt, akik délután javítani tudtak délelőtti legjobb körükön. Az olasz nem mellesleg a leggyorsabb idővel zárta a második tréninget, habár összességében így sem sikerült a legjobb tíz közé kerülnie. Másokkal együtt Dovizioso is abban bízhat, hogy száraz időjárás fogadja majd a mezőnyt szombaton, és így ő is egyből bejuthat a Q2-be. „Reggel úgy döntöttük, hogy mindkét motort használni fogjuk, hogy felkészüljünk a normális körülményekre. Sajnos nem tudtuk felrakni időben a slickeket, így most eléggé hátul vagyunk az eredménylistán. Délután viszont vizes körülmények között erős volt a tempónk.”
 
„Nem volt könnyű dolgunk ma, sok versenyző küszködött a tapadással, főleg a gumi jobb oldalán. Ennek az lehetett az oka, hogy az itteni teszt után a Michelin változtatott a gumik jobb felén, mert tartottak a túlzott kopástól. Eleinte nekem is nehéz volt, de kihasználtuk az időt és körről körre jöttek a jobb idők, úgyhogy elégedett vagyok. A végén megpróbáltam javítani a délelőtti körömön, hogy bekerüljek az első tízbe, nagyon közel voltam hozzá, de hibáztam. Az utolsó kanyarban egészen a határon motoroztam. Most abban bízom, hogy holnap száraz marad az időjárás.”
 
Fotó: Ducati Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: