MotoGP

Lorenzo: „Egyszerre sokkolt és lenyűgözött, amit Rossi művelt”

Az ötszörös világbajnok spanyol már közvetlenül a sepangi futam után is agyondicsérte egykori csapattársát, most pedig részletesen is beszélt róla, miért volt elképesztő a „Doktor” malajziai produkciója.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Bár ducatis éveit leszámítva először zárt győzelem nélkül egy szezont Valentino Rossi, 2018-ban is volt néhány emlékezetes futama. Mind közül kiemelkedik a sepangi verseny, ahol a rajttól kezdve szinte végig vezetett, mígnem négy körrel a leintést megelőzően elcsúszott az 1-es kanyarban. Különösen figyelemreméltó volt az olasz kiegyensúlyozottsága, hiszen gyakorlatilag egy tizeden belül teljesítette az összes körét – erre még a Malajziai Nagydíjat sérülés miatt kihagyó Jorge Lorenzo is felfigyelt: a korábbi csapattárs lenyűgözőnek nevezte Twitter-bejegyzésében a yamahás teljesítményét.

A BT Sport év végi adásában Lorenzo a ducatis szakítás, Marc Marquez és Dani Pedrosa mellett Rossi sepangi produkciójáról is részletesen beszélt: „Egyszerűen csak az igazat írtam. Úgy emlékszem, még csak a tizedik körnél jártunk, amikor a forgalom elkerülése miatt eljöttem a pályáról, de később megtudtam, hogy 15 kört teljesített egy tizeden belül, ami még inkább lenyűgöző volt. Amit azon a futamon művelt, az egyszerre sokkolt és lenyűgözött, mivel mint azt írtam is, sosem láttam ilyen konstansnak” – idézi a spanyolt a Crash.net szakportál.

„15 kört egy tizeden belül futni egy kétperces pályán, 40 fokos hőségben hihetetlen. A precizitás, a pontosság és a koncentráció. Nem tudom, hogy nekem sikerült-e volna ilyen kiegyensúlyozottan menni 15 körön keresztül. Talán közel tudtam volna kerülni, de szerintem legyőzött volna azon a versenyen. Szóval lenyűgözött, és csak az igazságot írtam, ahogy azt tettem Marc bajnoki címe vagy más esetekben is” – tette hozzá Lorenzo.

Fotó: Yamaha Racing


Hozzászólások