Jegyek

Lorenzo: „Az F1 és a MotoGP tanulhatna egymástól”

MotoGP
Lorenzo: „Az F1 és a MotoGP tanulhatna egymástól”
2017.01.02. 16:56
Az ötszörös motoros világbajnok szerint jelenleg a MotoGP nyújtja a legjobb szórakozást a motorsportok közül, a száguldó cirkuszban azonban sokkal profibb a környezet, ami a pilóták dolgát is megkönnyíti.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

Az immár a Ducati színeit erősítő Jorge Lorenzónak a múlt év őszén lehetősége volt kipróbálni a Formula-1-ben három éve egyeduralkodó Mercedes 2014-es gépét Silverstone-ban, amely után vezetéstechnikai szempontból már összehasonlította a két kategóriát. A spanyol motoros aztán november végén a világbajnok egylet VIP-vendége volt a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon, ahol a crash.net szakoldalnak adott interjújában más szempontokból is összemérte az F1-et és a MotoGP-t:
 
„A Formula-1 tanulhatna a MotoGP-től a pályán, a MotoGP pedig tanulhatna az F1-től a pályán kívül – így lehetne a legjobban megfogalmazni” – nyilatkozta Lorenzo az említett hírportálnak. „Példának okáért szerintem jelenleg a MotoGP nyújtja a legjobb show-t a motorsportok közül a világon. Sokkal látványosabb és sokkal szórakoztatóbb, mint a Formula-1.”

„Ugyanakkor az F1-es paddock nagyon okos, nincs is annyira sok ember, és ez sokkal jobb a pilóták számára”
– folytatta az ötszörös vb-győztes. „Szabadon sétálhatnak a paddockban. Ezt a MotoGP esetében nem tehetem meg, mert olyan sok ott az ember. Képtelenség egy percet is a paddockban tölteni, egy métert sem tudsz megtenni anélkül, hogy egy rajongó ne akarna képet csinálni.”
 
Nem Lorenzo az egyetlen versenyző, akinek gondja van a paddockban sétáló nézőkkel: Valenciában Valentino Rossinak meg is gyűlt a baja az egyik rajongóval, aki feljelentette az olaszt, amiért meglökte őt, amikor robogón próbált keresztülvágni a tömegen, ám nemrég kiderült, hogy ejtették az ellene szóló vádakat. Lorenzo még hozzátette: a Formula-1-ben a csapatok a szponzorokkal is sokkal profibban bánnak, ráadásul a támogatók is magasabb szintet képviselnek, mint a gyorsasági motoros világbajnokságon.
 
Fotó: crash.net
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: