MotoGP

Lorenzo apja szerint Marquez nem tiszteli az ellenfeleit

Fiához hasonlóan a Ducati spanyol motorosának édesapja is a leendő csapattársat hibáztatja az aragóniai rajtnál történt balesetért – de még a 2015-ös Valentino Rossival történt sepangi incidens is szóba került.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Jorge Lorenzo az Aragóniai Nagydíj rajtja után, már az első kanyarban óriási highside bukást mutatott be, amely során megsérült a lába. A spanyol versenyző a történtek után Marc Marquezt hibáztatta a balesetért: elmondása szerint a hondás bevetődős manővere miatt kényszerült a poros ívre. Két héttel később aztán Buriramban ismét nagyot esett a ducatis, s azt a hétvégét már nem is tudta folytatni. Most az ötszörös világbajnok motoros édesapja, José Manuel „Chico” Lorenzo az El Transistor rádió adásában ugyancsak kifakadt fia jövő évi csapattársára:

„Biztos vagyok benne, hogy a Marquezt körülvevő emberek örültek a bukásának és a sérülésének. Marquez azt mondta, hogy ugyanúgy vette a kanyart, mint mindig. Volt még két és fél méternyi helye, és egy ellenfelét óriási veszélybe sodorta. Ezért nem értem, miért hagyta ezt annyiban a versenyirányítás. Életek forognak kockán, és a fiam törött lába a bizonyíték erre. Ha Marquez tartja az ívét, Jorge befejezte volna a futamot és most rendben lenne” – idézi szavait a SpeedWeek.com szakoldal.

Lorenzo apja szerint Marquez elképesztően jó motoros, és pont ezért sejt szándékosságot az aragóniai manőver mögött: „200 km/h fölötti tempónál is hihetetlenül precízen motorozik. Pontosan tudja, mit csinál, és ha tíz méterrel lemegy az ívről, akkor az szerintem szándékos” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a repsolos nem mutat tiszteletet a pályán az ellenfelekkel szemben: „Minden versenyző esetén, akit kilökött, később odament és elnézést kért. Nem tiszteli az ellenfeleit. Pedig a sport úriemberek közötti versengés. A fiam arra lett tanítva, hogy tisztelje a riválisokat. Úgy vélem, Marquez esetén ez nincs így.”

Az interjú egyik legérdekesebb része, amikor Lorenzo apja a Marquez és Valentino Rossi között történt 2015-ös sepangi incidenst is példaként hozta fel Marquez viselkedésére: „Az egész futamon Valentinót idegesítette ahelyett, hogy a saját versenyét futotta volna. Amíg Rossi fel nem robbant. Szó sem volt ott rúgásról, Valentino még csak nem is nézett rá közben, egyszerűen csak arrébb lökte a térdével, de persze a média szereti felkapni az ilyesmit.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások