MotoGP

Livio Suppo távozik a Repsol Honda éléről

A világbajnok istálló főnöke egy nappal a valenciai idényzárót követően váratlanul bejelentette, hogy azonnali hatállyal távozik a pozíciójából, mivel szeretne több időt tölteni a családjával.
Már a YouTube-on is meghallgathatók a P1race szerkesztőségének podcastjei: iratkozz fel YouTube-csatornánkra, és nem maradsz le a legfrissebb epizódokról, amelyben rendre a hét legérdekesebb és legaktuálisabb témáit boncolgatjuk!

Alig egy nappal azt követően, hogy Marc Marquez révén újabb világbajnoki címet szerzett a Repsol Honda – nem mellesleg a csapatok és a konstruktőrök értékelésében is az első helyen végeztek –, Livio Suppo váratlanul bejelentette, hogy távozik az alakulat éléről. Elmondása szerint nem volt könnyű így döntenie, de 22 évig volt az élete a motorsport, mostantól szeretne több időt tölteni a családjával az 53 éves szakember.

Suppo 2010-ben érkezett a HRC-hez, ahol eleinte marketing-igazgatóként tevékenykedett, majd 2013-tól töltötte a csapatfőnöki pozíciót a japánok gyári alakulatánál. Regnálása alatt összesen öt egyéni világbajnoki címet szerzett a Repsol Honda: egyet még Casey Stonerrel, négyet pedig Marc Marquezzel.

Suppo azonban a hétfői sajtótájékoztatón nem ezt, hanem a Stonerrel elért 2007-es ducatis győzelmet nevezte karrierje legnagyobb sikerének – merthogy 2003 és 2009 között a bolognai gyártó királykategóriás projektjének vezetője volt.

Arról egyelőre nincs információ, hogy ki és mikortól töltheti be a Repsol Honda csapatfőnöki pozícióját, a hírek szerint ugyanis az istálló sem sokkal korábban tudta meg Suppo döntését – a szerződésük szerint ugyanis további egy évig még ő lett volna az alakulat első embere. Tetsuhiro Kuwata, a HRC igazgatója szerint a télen fogják eldönteni, hogyan strukturálják át a csapatot.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások