MotoGP

Lerajzolták álompályáikat a MotoGP-sek – fotók!

Rendhagyó módon zajlott az Osztrák Nagydíj előtti sajtótájékoztató rajongói kérdéses szekciója: a résztvevő versenyzők egységesen azt a feladatot kapták, hogy rajzolják le, hogyan nézne ki az álompályájuk vonalvezetése.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Bradley Smith nyitotta a sort, aki egyből duplán is elvégezte a feladatot: „Az első úgy néz ki, mint egy kutya. Ezért inkább rajzoltam egy másikat, ami szerintem ugyanúgy csúnya. De büszke vagyok, mert ezt én csináltam, és az anyukám is büszke lesz rám” – mondta a brit, hozzátéve, hogy nem merített inspirációs máshonnan: „Ezt súgta az agyam, hogy ezt rajzoljam.”
Andrea Dovizioso kevésbé volt büszke az alkotására: „Lehet, hogy borzalmas lett… Próbáltam valamit összehozni, de nem igazán sikerült. Lehet, hogy húsz kilométeres lenne… Bocsánat” – mondta a ducatis olasz. Marc Marquez számára nem volt nehéz a feladat: „Egyszerű: csakis balkanyarok, és fontos, hogy nagyon-nagyon csúszós legyen az aszfalt” – utalt a számára valóban leginkább kedvező pályák sajátosságaira.
Valentino Rossi egyfajta mixet alkotott: a pálya eleje a barcelonai vonalvezetést idézi, majd jön néhány kanyar Mugellóból és Phillip Islandről, a végére pedig egy sikánt iktatott be. Jorge Lorenzo erre az évre a Ducati erősségeit kidomborító, négy egyenesből és négy kemény féktávból álló nyomvonalat vázolt, 2019-re viszont már a Hondának kedvező, „Sachsenring-szerűen kanyargó” pályát. Végezetül a még a Moto2-ben szereplő Miguel Oliveira Marquezhez hasonló ötlettel rukkolt elő, ám az ő álompályáján a fák és a legelésző tehenek is fontos szerepet kaptak.

Fotók: MotoGP Media


Hozzászólások