Egyéb autósport

Lendületbe jött a magyar páros az Africa Race-en

A szerdai dűnés kaland után folyamatosan zárkózik vissza a Varga Imre, Toma József kettős a sivatagi viadalon, ahol a negyedik szakasz után az autós értékelésben a tizedik helyet foglalják el.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A második etap nehézségei után megkezdte a visszazárkózást az Africa Eco Race egyetlen magyar egysége, a Varga Racing Team autós duója. Már csütörtökön is számos előzést bemutatott a Varga Imre, Toma József páros, pénteken pedig a csapat beszámolója szerint olyannyira fokozták ezt a lendületet, hogy az autós értékelésben a nyolcadik leggyorsabb idővel teljesítette a negyedik, közel 493 kilométer hosszúságú szakaszt. Ezzel jócskán javítottak összetettbeli eredményükön is: noha a szerdai „sivatagi homoklapátolós túlóra” miatt még 2 óra 15 perces időbüntetést is kaptak, így is az autós értékelés 10., az autós-kamionos össztabellán pedig a 24. pozíciót foglalják el.
 
Varga Imre így értékelte a negyedik napot az alakulat Facebook-oldalán: „A mai napnak úgy indultunk neki, hogy türelmesek leszünk, de arra azért figyelünk, hogy lehetőleg ne előzzenek meg bennünket és biztonságosan beérjünk a célba. Ez sikerült, még úgy is, hogy egyszer meg kellett állni a szakaszon, mert eltört a jobb oldali géptetőzár. Később a váltókar teteje döntött úgy, hogy magunkra hagy bennünket, de eltökélt szándékunk volt, hogy semmi nem akadályozhat meg minket, hogy eljussunk a célba. Igazán változatos volt a mai terep, a nagyon gyors szakaszokat lassú, köves területek váltották, a gyors végét pedig kis dűnék tarkították. Örülünk, hogy itt vagyunk és várjuk a holnapi kihívást, amit szeretnénk ismét teljesíteni, nyugodt biztonságos tempóban. Köszönjük mindenkinek a szurkolást, nagyon jó érzés, hogy ilyen sokan figyelemmel kíséritek a versenyt. Nyugodtan mondhatom, hogy minden egyes üzenet, ami eljut hozzánk, nagyon sokat jelent számunkra!”
 
Fotó: Varga Racing Team


Hozzászólások