F1

Leclerc: „Életem álma valósult meg”

A monacói pilóta 2016 óta tagja a Ferrari Akadémiának, és sajtóinformációk szerint kétéves szerződést kötött a vörös csapattal, akiknél ötmillió eurót keres majd. Leendő csapattársa, Sebastian Vettel szerint Leclerc megérdemelte ezt a lehetőséget.
Vélhetően egyhamar nem fogja elfelejteni 2018. szeptember 11-ét Charles Leclerc. A Sauber ifjú tehetsége jövőre beleülhet álmai autójába, hiszen a mai bejelentés értelmében a monacói pilóta helyet cserél Kimi Raikkönennel, és 2019-től Sebastian Vettel csapattársa lesz. Leclerc a szakemberek szerint a Forma-1 egyik, ha nem a legnagyobb ígérete – persze azért ne feledkezzünk meg Max Verstappenről –, aki tavaly nagy fölénnyel nyerte meg a Formula-2 bajnoki címét, míg idén 13 pontot szerzett a Sauber versenyzőjeként. Leclerc 2016 óta tartozik a Ferrari kötelékébe, és Felipe Massa 2006-os szerződtetését követően az első fiatal, aki lehetőséget kap a maranellóiaktól. Sajtóinformációk szerint a szerződése 2020 végéig szól, és ötmillió euró lesz a fizetése.

„Az álmom most valóra vált, hiszen a 2019-es szezonban már a Ferrari pilótája leszek. Örökké hálás leszek ezért a lehetőségért a csapatnak, valamint nagyon köszönöm az értem végzett munkáját Nicholas Todtnak, aki 2011 óta egyengeti az utamat. Szeretném megköszönni a sok-sok segítséget a családomnak, illetve édesapámnak, aki nem érhette meg ezt a pillanatot, illetve Jules Bianchinak, akitől rengeteget tanultam. De most még az idei feladataimra kell koncentrálnom, és ígérem, minden korábbinál keményebben fogok dolgozni, mert nem szeretnék csalódást okozni azoknak, akik bíznak bennem. Minél eredményesebben szeretném a szezont befejezni abban a csapatban, amelyik lehetőséget adott nekem arra, hogy megmutathassam a bennem rejlő potenciált” – írta ki Twitter oldalára Leclerc.

Leendő csapattársa, a 2018-as világbajnoki címért küzdő Sebastian Vettel szerint a fiatal pilóta kiérdemelte ezt az esélyt.

"Teljesen indokolt az eddigi eredményei alapján Charles szerződtetése, hogy megkapta az esélyt a Ferraritól. Elég csak megnéznünk, mit ért el eddig, és azt, amikor bekerült a Forma-1-be, akkor ott is megállta a helyét. Szép jövő áll előtte, és ha egy tanácsot adhatok neki, akkor azt mondanám, ne foglalkozzon a külvilággal, csak menjen tovább azon az úton, amelyiken eddig is sikeresen járt” – nyilatkozta a speedweek.com-nak a négyszeres világbajnok.

Fotó: Charles Leclerc sportolói Facebook oldala


Hozzászólások