F1

Lance Stroll apja mentette meg a Force Indiát

Még a Magyar Nagydíj hétvégéje alatt vonták csődeljárás alá az istállót, hogy minél hamarabb új tulajdonost találjanak neki, így biztosítva az alakulat jövőjét – a legtöbbször emlegetett forgatókönyv lépett életbe.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Már hosszú ideje anyagi problémák nehezítik a Force India működését, saját elmondásuk szerint sem működnek olyan gördülékenyen a folyamatok, mint az előző években, amikor rendre a konstruktőri tabella negyedik helyen végzett az istálló. Az elmaradó kifizetéseket is megelégelve több befektetőjük, köztük a pilóta Sergio Perez és a Mercedes is csődeljárás alá vonta az alakulatot, ezzel megakadályozva a csapat felszámolását és segítve, hogy minél gyorsabban új tulajdonost találjanak.

Már a Magyar Nagydíj péntekjén történt bírósági meghallgatás előtt is lehetett hallani, hogy a Williamsnél versenyző Lance Stroll apja, a milliárdos Lawrence Stroll lehet az új tulajdonos, kedd este pedig meg is erősítették, hogy a kanadai üzletember által vezetett konzorcium vásárolta meg a Force Indiát. Stroll mellett olyan befektetőket találunk a cégcsoportnál, mint a szintén kanadai Andre Desmarais, a Monaco Sports and Management részéről Jonathan Dudman, a divatvilágban tevékenykedő John Idol, a telekommunikációs befektető John McCaw Jr. vagy épp Stroll üzleti partnere, Silas Chou.

A konzorcium, amely már kedd este átvette az irányítást a Force India felett, biztosítja a csapat stabil jövőjét, egyúttal garantálja az összes dolgozó bérének kifizetését is. Otmar Szafnauer ügyeleti igazgató szerint ezzel ismét teljes mértékben visszatért a működésük a normál kerékvágásba, és biztosították az istálló jövőjét a Formula-1-ben. A kérdés már csak az, hogy Lawrence Stroll hatására a fia is átigazol-e majd jövőre ehhez az alakulathoz, illetve mi lesz a sorsa így a borzalmas teljesítményt nyújtó Williamsnek, amely szintén nagyban támaszkodott a kanadai üzletembertől érkező anyagi támogatásra.

Fotó: Hungaroring Média


Hozzászólások