Jegyek

Laller: „Mindig a szívem csücske volt a Hungarian Baja”

Dakar
Laller: „Mindig a szívem csücske volt a Hungarian Baja”
2017.08.11. 11:43
Horváth Lajos nagy kedvvel és lendülettel versenyre készül. Ez a megállapítás általános érvényű, de egy hazai erőpróba esetén mindig kicsit felértékelődik. Nincs ez másként a hétvégi Hungarian Baja tereprali világkupafutam előtt sem. A népszerű Lallert kérdeztük, várja-e már az év legjelentősebb magyar futamát.
 
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el. (x)

Hogy áll a felkészülésed, milyen a közérzeted a világkupa-megmérettetés előtt?
Nagyon várom a hétvégét, mindig a szívem csücske volt a Hungarian Baja. Ez hazai szinten a legkiemelkedőbb esemény, amikor csak lehetőségem volt, mindig részt vettem rajta. A ralis múltamból adódóan nagyon szeretem a lőtéri pályát, és sok veszprémi szurkolóm is van. Remek lesz velük találkozni! Az egyik kiemelt támogatóm is élénken érdeklődik a Baja után, így családostól elkísérnek, és a helyszínen fognak szorítani nekem, ami szintén hatalmas megtiszteltetés.
 
Akkor ezek szerint te rendben vagy. De mi a helyzet a motoroddal?
Gőzerővel készülünk, a géppel lassan végzünk, remélem a legutóbbi rejtélyes fékproblémát is sikerült teljesen rendbe hozni. Raktunk fel új gumikat, amit kellett azt kicseréltük, így mondhatom, készen állunk a nagy futásra. Már csak a pakolás van hátra és irány Veszprém!
 
Gondolom a hazai szurkolók előtt szeretnél minél jobban szerepelni. Milyen eredménnyel lennél elégedett? Milyen a célt tölt be ez a verseny a Dakarra vezető utadon?
Ebben az évben rekordszámú motoros gyűlt össze, a mezőnyben több olyan srác is van, akikkel januárban a Dakaron is együtt mentem. Nagyon jó kapcsolatot ápolunk, várom a találkozást és a megmérettetést velük, ellenük. Bánatomra magyar versenyző alig lesz, de ettől függetlenül is baráti versengésre, egy igazi terepes fiesztára számítok. Öröm, de egyben teher is itthon versenyezni. Két napja nem alszom rendesen, mert már csak a versenyen jár az eszem! Nagyon szeretnék dobogóra állni, amiért meg is teszek majd mindent. A lényeg, hogy hajtsunk egy jót!
 
Az elmúlt hónapokban több kemény nemzetközi versenyen is indultál. Milyen tapasztalatokkal gyarapodtál, miben sikerült esetleg fejlődni?
Ami már Albániában és Bulgáriában is feltűnt, hogy egyre jobban bírom az extrém meleget. Ez valahol adottság is, de természetesen sokat dolgoztunk rajta. Azt gondolom, ez a Hungarian Baján is egy extra előny lehet, feltéve, ha az időjárás is a kezünkre játszik majd. Szóval, ha jó szerencsét kívánnátok, én inkább azt kérném, hogy a kánikuláért szorítsatok! (nevet)
 
Végezetül, az elmaradhatatlan kérdés: hogy áll a dakaros projekted?
A nevezés megtörtént, az első részletet befizettük, így hivatalosan is mondhatom, hogy arccal Dél Amerika felé fordultunk. Természetesen itthon ez nem olyan egyszerű feladat, mivel komoly anyagi vonzata van. Folyamatosan zajlik a támogatói háttér építése, én igazán bizakodó vagyok. Ebben az értelemben sem elcsépelt a tavalyi Dakar szlogenünk: Ha van célod, akkor vezet oda út is. Noha nem hangoztattuk gyakran mostanság, én továbbra is ebben hiszek!
 
Írta: Tóth Krisztián Márk
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: