Supersport

Krummenacher az utolsó körben verte vissza Caricasulót, Sebestyén a 10.

Jules Cluzel, Lucas Mahias és Thomas Gradinger ütközése után a két csapattárs küzdött a győzelemért a Supersport-vb imolai futamán, amelyet végül a vb-éllovas svájci nyert meg. A mezőny magyar motorosa 10. lett a piros zászlóval véget érő versenyen, a Team Toth új versenyzője nem ért célba.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Randy Krummenacher vághatott neki a pole-ból a Supersport-világbajnokság imolai versenyének, a startot azonban Jules Cluzel kapta el a legjobban, a francia rögtön az élre is állt a svájci és Federico Caricasulo előtt, aki mögött pedig a szabadkártyás Massimo Roccoli tűnt fel. Mögöttük Lucas Mahias és Raffaele de Rosa csatázott nagyot, míg a mezőny magyar tagja, Sebestyén Péter a 13. helyről indulva rögtön javított két-három pozíciót az elején. Mindeközben már az első körben belengették az esőre és csúszós aszfaltra figyelmeztető zászlókat, de csak néhány csepp csapadék érkezett.
 
Az élen álló három Yamaha apránként elszakadt az üldözőktől, a sorrend pedig azok után változott meg közöttük, hogy Cluzel vélhetően félreváltott, így Krummenacher és Caricasulo is elment mellette. A hármasra ráadásul Lucas Mahias és Thomas Gradinger is visszazárkózott – ám végül ez lett a vesztük: Mahias a célegyenes eleji sikánból kijövet nekiment hátulról Cluzel motorjának, így a kawasakis elesett, a motorját pedig Gradinger is eltalálta, így mindketten feladni kényszerültek a viadalt, de Cluzel is visszacsúszott – az incidenst a felügyelők is vizsgálat alá vonták.

Ezzel Krummenacher és Caricasulo egyedül maradt az élen, öt körrel a vége előtt pedig a svájci szélesen fordult az egyik kanyarban, így csapattársa az élre állt. Krummenacher azonban nem engedte el az olaszt, az utolsó körben pedig vissza is előzte a szemlátomást ideges kollégáját – utólag technikai problémákat említett –, így a svájci idei harmadik győzelmét szerezte. A dobogót De Rosa tette teljessé az MV Agustával, mögöttük viszont Roccoli nagyot bukott, hordággyal kellett elszállítani az olaszt a baleset helyszínéről, így hivatalosan piros zászlóval ért véget a verseny.
 
Sebestyén Petit ugyan Mahias még visszaelőzte a bukása után, Roccolit viszont nem értékelték, így a PTR Honda magyarja a 10. pozíciót szerezte meg Olaszországban. Ami pedig a Team Toth csapatát illeti: új versenyzőjük, Gabriele Ruiu nem ért célba. Folytatás júniusban Jerezben.
 
A futam végeredménye:
1.  KRUMMENACHER Randy Yamaha YZF R6    
2.  CARICASULO Federico Yamaha YZF R6 0.234 +0.234
3.  DE ROSA Raffaele MV Agusta F3 675 13.412 +13.178
4.  OKUBO Hikari Kawasaki ZX-6R 17.061 +3.649
5.  BADOVINI Ayrton Kawasaki ZX-6R 17.495 +0.434
6.  VINALES Isaac Yamaha YZF R6 1 kör  
7.  CLUZEL Jules Yamaha YZF R6 1 kör  
8.  MAHIAS Lucas Kawasaki ZX-6R 1 kör  
9.  SOOMER Hannes Honda CBR600RR 1 kör  
10.  SEBESTYEN Peter Honda CBR600RR 1 kör  
11.  DANILO Jules Honda CBR600RR 1 kör  
12.  CRESSON Loris Yamaha YZF R6 1 kör  
13.  SMITH Kyle Kawasaki ZX-6R 1 kör  
14.  FULIGNI Federico MV Agusta F3 675 1 kör  
15.  HERRERA Maria Yamaha YZF R6 1 kör  
16.  HARTOG Rob Kawasaki ZX-6R 1 kör  
17.  VAN SIKKELERUS Jaimie Honda CBR600RR 1 kör  
18.  OTTAVIANI Luca Yamaha YZF R6 1 kör  
19.  CALERO Nacho Kawasaki ZX-6R 1 kör  
Nem ért célba:      
   ROCCOLI Massimo Yamaha YZF R6    
   COPPOLA Alfonso Honda CBR600RR    
   RUIU Gabriele Yamaha YZF R6    
   VAN STRAALEN Glenn Kawasaki ZX-6R    
   GRADINGER Thomas Yamaha YZF R6    
   MASSEI Fabio Yamaha YZF R6    

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások