Supersport

Krummenacher a pole-ban, Sebestyén a 17. az asseni havas esőben

Nem mondhatni, hogy eseménytelenül telt volna a Supersport-világbajokság asseni időmérő edzése: piros zászlós megszakítás és havas eső is színesítette a kvalifikációt. A leggyorsabbnak végül Krummenacher bizonyult, míg Sebestyén Péter a 17. helyen zárt.
A Superbike-világbajnokság mezőnye után a Supersport kategória versenyzői vették birtokba az asseni aszfaltcsíkot. A már pénteken is leggyorsabb Krummenacher állt az élre az edzés elején a nyolcas kanyar bukóterét is megjáró de Rosa előtt, míg Caricasulo volt a harmadik. Az edzés felhez érve tovább növelte előnyét a svájci, fél másodperccel vezetet olasz riválisa előtt.
 
Féildő után Caricasulo közelebb zárkózott éllovas csapattársához, és Mahias is jó úton járt ehhez, ám Kawasakija elfüstölt a 13-as kanyarban. A motor által elszórt olaj megtette hatását: a 15-ös kanyarban de Rosa, Okubo és Perolari is esett, így előkerültek a piros zászlók, a főszerepet pedig a pályabírók, a seprűk valamint a boxben várakozó szerelők és családtagok vették át.
 
A szünetben aztán egészen szürreális dolog történt: havas eső kezdett esni. Nem csoda hát, hogy az újraindítás után fennmaradt 10 percben lényegében semmi nem történt. Kevesen gurultak a pályára, igaz közülük Maternnek így is sikerült összetörnie a motorját. Így tehát maradt a Krummenacher Caricasulo, de Rosa első sor, és egyben az is biztossá vált, hogy Sebestyén Péter sem javít a 17. helyről. A futam holnap 12:15-kor veszi kezdetét.
 
Az időmérő edzés végeredménye:

Fotó: WSBK Media


Hozzászólások