Egyéb motorsport

Kovács Zoli együtt motorozott a Marquez-testvérekkel

Nem akárkitől leste el a motorozás fortélyait a 10 esztendős ifjú magyar tehetség, hiszen a hétszeres világbajnok Marc Marquez és öccse, a szintén világbajnok Alex Marquez edzőtáborában kezdte meg a felkészülését a jövő évi szezonra.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Amiről a legtöbb ifjú motorversenyző csak álmodik, az Kovács Zoli számára valósággá vált. Az IMR-Racing Hungary által támogatott fiatal tehetség – aki tavaly második lett a korosztályos Európa-bajnokságon, míg idén a legjobb tízben végzett összetettben az RFME spanyol nemzeti utánpótlás bajnokság Moto5-ös kategóriájában –, a hétszeres világbajnok Marc Marquez és a szintén világbajnok öccse, Alex Marquez által szervezett edzőtáborban készülhetett négy napon keresztül.

Az edzőtáborban összesen húsz fiatal nyert meghívást, és a Circuito Rufea off road motorsport komplexumban a terepmotorozásé volt a főszerep. A Marquez-testvéreken kívül José Luís Martínez négyszeres spanyol MX-bajnok és a többszörös terepmotoros spanyol bajnok, Xavier Galindo tartotta a foglalkozásokat a gyerekek számára. Zoli elárulta, kétszer is együtt edzhetett példaképével, Marc Marquezzel, és a spanyol motoros nagyon odafigyelt rájuk, és mindenben segítette őt a pályán és azon kívül is. Akárcsak a többi klasszis.
„Az edzéseken tőluk kaptuk az utasításokat, a pályán együtt motoroztunk, így a legjobbaktól leshettük el a helyes technikát.  A motocrossban és a flat trackben rengeteg új dolgot tanítottak, ami hasznos lesz számomra a jövőben. A tréning után elvittek minket Cerverába, ahol megmutatták a Marquez múzeumot. Az utolsó közös este egy ünnepséggel zárult, ahol a sikeres edzőtábor elismeréseként, mindannyian kaptunk egy oklevelet és érmet. A négy nap minden pillanata élmény volt számomra, egy álmom valósult meg azzal, hogy Marccal és Alexszel húzhattam a gázt együtt” – mesélte Kovács Zoli.

Marquez személyesen segített mindenben a fiatal tehetségeknek

Nagyon büszke kis pártfogoltjára Vincze Imre, IMR-Racing Hungary vezetője, és úgy látja, ez az edzőtábor, és a két Marquezzel eltöltött napok igencsak motiválják Zolit.

„Örülök, hogy ilyen jól sikerült ez a négy nap, ugyanakkor pontosan tudjuk, még hosszú az út számára, de azt gondolom, hogy amit ez a tábor adott neki, nagy motiváció lesz a jövőjében. A következő szezon kezdetéig sok közös munka vár ránk, de valójában ezzel a tréninggel elkezdődött Kovács Zoli 2019-es felkészülése. Terveink szerint jövőre is az RFME spanyol utánpótlás bajnokság Moto5-ös kategóriájában indul, ahol mind motorozásban, mind pedig helyezésekben szeretnénk előrébb lépni az idei eredményekhez képest” – jelentette ki Vincze Imre.

Az edzőtábor végén Zoli is megkapta az elismerő oklevelet

Fotó: IMR-Racing Hungary


Hozzászólások