Egyéb motorsport

Kovács Zoli a dobogó legfelső fokán Spanyolországban

Úgy tűnik, tényleg nem volt hiábavaló az ifjú tehetségnek a téli edzőtábor Marc Marquezéknél, hiszen sorozatban jönnek a jobbnál jobb eredmények a szezon kezdete óta. A MIR-Racing Hungary alig tízesztendős versenyzője hétvégén ismét letette névjegyét Spanyolországban, ugyanis az egész mezőnyt maga mögé utasította a kettőszázötven köbcentis géposztályban.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

A fiatal pilóta Moto5 kategóriában állhatott a dobogó legtetejére a Minivelocidad Copa de Espana, avagy az RFME spanyol nemzeti utánpótlás bajnokság Campillosban megrendezett versenyén.  Kovács Zoli győzelme által jelenleg négy ponttal vezeti a spanyol bajnokságot kategóriájában.

Malagától nem messze, az Andalúzia központi részén lévő Circuito Karting Campillos, tizenkét hektáros területén fekvő ezerhatszáz méter hosszú pályája, a legtechnikásabb aszfaltcsíknak számít a spanyol utánpótlás bajnokságban. A pálya egy völgyben lett kialakítva, ahol erős szintkülönbségeivel, nyakatekert visszafordító kanyarjaival teszi próbára tudását a versenyzőknek. Akad persze olyan is, akinek ez nem okoz problémát, sőt kimondottan élvezi az e féle kihívásokat.
Kovács Zoli így mesélt a hétvégén történtekről: „Tavaly már versenyeztem ezen a campillosi pályán, és mondhatom, ez a legtechnikásabb aszfaltcsík, ahol valaha is jártam. Épp ezért az egyik kedvencem az egész spanyol bajnokságban. Az időmérő edzésen a harmadik helyre tudtam kvalifikálni, de nagyon szoros volt az eredmény az élmezőnyben. Az első versenyen szörnyen rajtoltam, de végül fel tudtam zárkózni a mezőny elejére. Negyedik helyen intett le a kockás zászló, de kiderült, hogy az előttem lévők beugrottak a rajtnál és ezért időbüntetést kaptak a versenybíráktól, így második lettem. A második versenyen már jól sikerült a rajtom és végig a győzelemért csatáztam. Enyém volt a leggyorsabb kör is a versenyben, és végül nagyon boldog voltam, hogy nyerni tudtam! Köszönöm az áldozatos munkát és a támogatást a családomnak és a sok segítséget a csapatomnak!”

Vincze Imre, MIR-Racing Hungary: „Alig két hete voltunk Jerezben az ESBK nyitó fordulóján, ahol Zoli az utolsó körön, a célra fordító kanyarban, egy apró hiba miatt csúszott le a dobogóról. Már akkor látszott, hogy akár a győzelem is elérhető számára a nagyon erős nemzetközi mezőnyben. Természetesen nagyon büszke a csapat Zolika eredményére, de továbbra sem dőlhetünk hátra, mert nagyon sok verseny van még az idei évben. A magyarországi lehetőségek által nagy hátrányban vagyunk a felkészülésben a spanyolokkal szemben, ezért még inkább úgy gondolom, hogy Zolika eredményei magáért beszélnek. A tehetség adott, nem kérdés, hogy nagy jövő állhat előtte, de ebben a sportban a sikernek van számos más összetevője. Folyamatosan azon dolgozunk a szülőkkel karöltve, hogy ennek a sikernek minél kevesebb akadálya legyen a jövőben.”

(x) MIR-Racing Hungary média


Hozzászólások