Egyéb motorsport

Kovács Bálint: „Remek erőben vagyok, hiszek magamban”

Újra pályára gurul Dohában Kovács Bálint, hogy ismét bizonyítsa tehetségét a Katari Nemzetközi Bajnokságban. A H-Moto Team fiatal motorosa a Superstock 600-asok mezőnyében már a harmadik versenyhétvégéjére készül, ahol abban bízik, hogy megjavítva az eddigi legjobb köridejét, megtartja jelenlegi helyezését, vagy akár előrébb is lép összetettbeli negyedik pozíciójából.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus első hétvégéjén sorra kerülő Cseh Nagydíjon? Rendeld meg jegyshopunkon keresztül a belépődet a MotoGP brnói futamára – január végéig kedvezményes áron!

A harmadik versenyhétvégével folytatódik Katarban a Losail Ázsia Bajnokság, ahol ismét rajthoz áll a Superstock 600-ban induló Kovács Bálint. A H-Moto Team 17 éves motorosa – aki a szezonnyitó hétvégén azonnal dobogóra állhatott, majd háromszor negyedik lett – ugyan nem tudott motorozni az elmúlt hetekben, ám ennek ellenére felkészülten érkezett meg az újabb bajnoki fordulóra Dohába. A fiatal magyar versenyző, aki az összetett negyedik helyéről várja a hétvégi folytatást, komoly fizikai és mentális felkészülésen esett át, így optimistán várja a versenyeket.

„A hétvégén folytatódik a katari szereplésem, természetesen, már nagyon várom. Sajnos utoljára tavaly, éppen az itteni második versenyhétvégén ültem motoron, de a felkészülésem így is jól sikerült, köszönhetően a Fit 4 Race edzéseknek. Úgy érzem, remek erőben vagyok, hiszek magamban, így az a célom, hogy a hétvégén megjavítsam az eddigi legjobb köridőmet, illetve már a szabadedzéseken sikerüljön a megfelelő ritmust felvennem. Jelenleg összetettben a negyedik helyen állok, és bízom abban, hogy ezt a pozíciót képes leszek megőrizni a hétvégén is. Persze, nem leszek elkeseredve, ha sikerülne a pontversenyben előrébb lépnem” – mondta Kovács Bálint.

A 2018/19-es Katari Nemzetközi Bajnokság hivatalos menetrendje:
1.forduló – 3. és 4. hely 
2.forduló – 4. és 4. hely
3.forduló – 2019. január 25-26.
4.forduló – 2019. február 8-9.
5.forduló – 2019. március 29-30.

Írta: Molnár Ádám; Fotó: Erdélyi Gábor


Hozzászólások