Egyéb motorsport

Kovács Bálint nyert és az élre állt a bajnokságban

Rajt-cél győzelmet aratott a H-Moto Team versenyzője az IDM Suzuki Cup belgiumi Zolderben rendezett vasárnapi futamán, s ezzel a tabellán is átvette a vezetést.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Zolderben folytatódott az IDM Suzuki Cup sorozata, ahol természetesen ezúttal is rajthoz állt Kovács Bálint. A 18 éves motoros szombaton megszerezte a pole-t, a vasárnapi első versenyen pedig végül 12 másodperces előnnyel ért célba belga riválisához képest, harmadikként záró német ellenfele pedig már több mint 30 másodperces hátrányban volt a H-Moto Team motorosával szemben a 12 körös verseny végén – ráadásul a futamát leggyorsabb köre is az ő nevéhez fűződött.

A belga hétvége második versenyét aztán törölték, miután az egyik betéteseményen olyan sok olaj került a pályára, amit a szervezők már nem tudtak feltakarítani. Kovács mérlege így egy pole, egy győzelem és egy leggyorsabb kör Zolderből, s miután a németországi Lausitzringen rendezett szezonnyitón két harmadik hellyel kezdett, most az összetettben 57 ponttal az élen áll, s hét egységgel előzi svéd riválisát.

„Az a legfontosabb, hogy végig ugyanolyan köridőket tudtam futni, sőt, még az időmérős eredményemet is sikerült megjavítanom. Nagyon várom a következő versenyt, amely egy utcai pályán lesz majd” – nyilatkozta a verseny után a magyar motoros. A német bajnokság július utolsó hétvégéjén folytatódik Schleizben.
(x) Forrás: MTI; Fotó: H-Moto Team


Hozzászólások